Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şubesi ekiplerinin 2022 Eylül ayı faaliyet raporu açıklandı. Bir aylık verilere göre Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan denetlemelerde, 3’ü kasten öldürme, 1’i kasten öldürmeye teşebbüs, 1’i taksirle yaralama olmak üzere işlem yapılan 5 olay ile ilgili yakalanan 9 şüpheliden 5’ü tutuklandı. Şüphelilerden 1 adet tabanca, 3 adet tüfek ve 1 bıçak ele geçirildi.

Gasp Büro Amirliği tarafından yapılan denetlemelerde de 3’ü yağma (gasp), 1’i tehdit, 1’i kişisel verileri hukuka aykırı verme olmak üzere işlem yapılan 5 olayda yakalanan 14 şüpheliden 3’ü tutuklandı, 1’i hakkında adli kontrol kararı verildi.

Ahlak Büro Amirliği tarafından yapılan denetlemelerde, 1’i cinsel içerikli suç, 6’sı kumar olayı olmak üzere toplam 7 adli olayda yakalanan 8 şüpheliden 1’i tutuklandı. Ayrıca fuhuş, kumar ve Kabahatler Kanunu kapsamında toplam 95 kişiye idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi. Fuhuş yapıldığı tespit edilen 16 ev ise ilgili komisyon kararı ile kapatıldı.

Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği tarafından yapılan denetlemelerde, 15’i evden, 4’ü işyerinden ve kurumdan, 5’si otodan, 6’sı açıktan, 1’i diğer olaylar olmak üzere işlem yapılan 31 olayda yakalanan 16 kişiden 8’i tutuklandı. Yakalanan şüpheli kişilerden elde edilen yaklaşık 568 bin 200 lira değerinde malzeme müştekilerine teslim edildi.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından yapılan denetlemelerde, 17’si oto, 37’si motosiklet hırsızlığı olmak üzere 54 olay meydana geldi. 18 adet oto ile 15 adet motosiklet bulunarak sahiplerine teslim edildi. Olaylarla ilgili yakalanan 88 kişiden 3’ü tutuklandı.

Aranan Şahıslar Büro Amirliği tarafından yapılan denetlemelerde, haklarında çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan 457 kişi yakalanarak adli mercilere sevk edildi. Yakalanan şahıslardan 194’ü tutuklandı.

Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan denetlemelerde, 10’u dolandırıcılık, 4’ü güveni kötüye kullanma olayı ile ilgili yapılan 14 olayda yakalanan 10 şüpheliden 5’i tutuklandı. Dolandırıcılık konularında Cumhuriyet Savcılığınca gönderilen 29 ayrı olay ile ilgili talimat evrakının gereği yapıldı. Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişilere, vatandaşlarımızın toplamda 1 milyon 253 bin lira göndermeleri engellendi.
Motosikletli Polis Timleri Büro Amirliği tarafından yapılan denetlemelerde ise 11 aranan şahıs ile 1 çalıntı oto yakalanarak gerekli işlemler yapıldı. 12 adet ateşli silah ile 56 adet fişek ve 193 gr. çeşitli narkotik madde ele geçirildi. Meydana gelen asayiş olaylarına karışan 50 şüpheli yakalanarak ilgili birimlere teslim edildi.

Editör: Haber Merkezi