31 Mart Seçimleri’nde, Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi seçimin en hareketli olduğu noktalardan birisi oldu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasında seçim günü adliye başlayan tartışma alevlenerek devam ediyor. Resmi olmayan verilere göre CHP’nin kazandığı Pınarbaşı ilçesi için MHP Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı’da çekildiğini öne sürdüğü videoları paylaşarak seçimin kabul edilemez olduğunu söyledi. Video da 'CHP'li bazı sandık görevlilerinin 3 adet mühürsüz oy torbasını değiştirmek istediği' ve tartışmaların bu nedenle çıktığı öne sürülmüştü.

Partilerin karşılıklı açıklamaları sürerken dikkat çeken bir açıklama da CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi.

Ankara Kulisleri Hareketlendi Ankara Kulisleri Hareketlendi

'O milletvekili bu ülkedeki yozlaşmanın en acı örneği'

Kılıçdaroğlu, isim vermeden Ersoy’a yüklendi. Ersoy’un seçim günü adliyedeki tavırlarını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Kayseri'nin Pınarbaşı Belediyesini, halkın helal oylarıyla kazanan adayımızı ve partimizi tebrik ediyorum. Kazanılan seçimi mafyavari yöntemlerle gasp etmeye çalışan, bir hakime 'ben milletvekiliyim' diyerek, tehditler ve küfürler savuran, hatta darp etmeye kalkan milletvekili, bu ülkedeki yozlaşmanın en acı örneği olarak karşımıza çıkmıştır.” dedi.

'Genel Başkanını utandırıyorsun'

“Bu milletvekilini uyarıyorum!” diyen Kılıçdaroğlu açıklamasını şöyle sürdürdü, “Genel Başkanını utandırıyorsun, partini utandırıyorsun, en önemlisi sana oy veren halkı utandırıyorsun. Sandığa saygı duyacaksın! Pınarbaşı dahil, yerel seçimlerde hangi partinin hakkı gasp edilmeye çalışılıyorsa karşısındayız. İradenizi zorbalığa teslim etmeyin!”

'Aklınıza başınıza alın'

Diğer yandan CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan’da Ersoy’a tepki geldi. Akdoğan, “Kayseri Pınarbaşı’nda seçim kurulunu eşkıya basmış. Siz kimsiniz kardeşim? Bu nasıl milletvekili, bu nasıl parti teşkilatı. Hakime ağza alınmayacak küfür, savcıya gün yüzü görmemiş küfür. Aklınızı başınıza alın.” ifadelerini kullandı.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ