Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aday Adayı Doktor Ali Çetinkaya İl başkanlığının parti binası önünde CHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın açıklaması ile adaylığını resmen duyurdu. Daha öncesinde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) yöneticilik görevi yapan Dr Çetinkaya; “Öncelikle ülkemizde yaşanan deprem ve sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. Mübarek ramazan ayının ülkemize ve dünyaya bereket getirmesini diliyorum.

Dostlarım Ali Çetinkaya kim diye sorarsam Kayseri Akkışla ilçesi Gömürgen köyünde doğdum. Çocukluğum köy odalarında Karacaoğlan, Pir Sultan, Dadaloğlu'nu dinleyerek geçti. 1987'de Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdim. Güzel ülkemizin farklı yerlerinde çalıştım. Halen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Şehir Hastanesi Tıp Fakültesinde iç hastalıkları doçenti olarak çalışıyorum, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde ve Millet İttifakı çatısı altında Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekilliği aday adaylığı için başvurumuzu yaptık” dedi.

Uzun zamandır CHP Kayseri içerisinde çeşitli görevlerde de bulunan Kayserili Doktor Çetinkaya neden CHP’den Vekil Adayı olduğunu açıkladı;

1-    CHP'yi Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurmuştur.

2-    CHP. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin devamıdır.

3-    İsmet Paşa,  Bülent Ecevit. Aydın Güven Gürkan, Hikmet Çetin, Murat Karayalçın, Altan Öymen. Deniz Baykal ve en sonda Sayın Genel Başkanımız 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisidir. Hepsinin ortak özelliği nedir? Vatansever devlet adamlardır, adaletten sapmamışlardır. Hiçbirinin boğazından haram lokma geçmemiştir.

4-    Ben 15 yaşında bir çocukken bu kapıdan içeri girdim ve hiç çıkmadım.

5-    Küçük oğlumuz Taylan CHP'nin parti otobüsünde büyüdü. İşte bütün bunlardan dolayı CHP’yi seçiyorum” dedi.

14 mayısta gerçekleşecek olan 28. Dönem milletvekilliği seçimlerinde neden aday olduğunu aktaran Çetinkaya;Dostlarım ben 36 yıllık hekimim 1981'de üniversiteye. 1987 de memuriyete başladım. Bu süre içinde ülkemizde çok iktidarlar geldi geçti. Hepsi elinden geldiğince ülkemiz için bir şeyler yapmaya çalıştı. Allah hepsinden razi olsun, AKP'de 20 yılı geçen kesintisiz iktidarı süresinde olumlu olumsuz birçok şey yaptı

36 yıllık memuriyet hayatımda şunu gördüm. Osmanlıdan miras kalan cumhuriyetle gelişip köklenen kurumların içi boşaltılmadı. Liyakatsiz kadrolar kurumların başına getirilmedi. Son deprem felaketinde gördük. Ülkemizin Hiçbir dönemde devlet bu kadar yıpratılmadı. Tanzimat tan beri girdiği muasır medeniyet yolundan bu kadar geri dönülmedi.

Yolsuzluklar hiç bu kadar aleni hale getirilmedi. Hatırlarsınız rahmetli Özal rüşvet aldığı için kendi bakanını suçüstü yaptırıp hapse attırmıştı. Bu dönemde bakanların ayakkabı kutularını anlatmama gerek yok. Hepiniz biliyorsunuz. Mısır’daki sağır sultan bile duydu.

Adaletten hiçbir dönemde bu kadar sapılmadı. KPSS'den 98 alan gençlerimiz sözlülerde elenmedi. KHK'larla on binlerce kişi hiçbir yargılama yapılmadan işinden edilmedi.

Köyler boşaltılıp Sırbistan'dan gelen ete, Ukrayna'dan gelen buğdaya muhtaç edilmedi. İşsizlik bu kadar artmadı. Gençlerimiz hem de bin bir zahmetle yetiştirdiğimiz genç beyinlerimiz geleceğini başka ülkelerde aramadı.

Sendikalı işçi sayımız 1980'den önceki sayıların altına düşmedi.

Ülkemiz bu durumdayken ben kendi köşemde bekleyemezdim. Ülkemize ve partimize katkı sunabileceğimi düşündüğüm için yola çıktım. Bu çorbada tuzum olsun istedim.

Hiç kimseyi ötekileştirmeden, dışlamadan, hak hukuk ve adaleti savunmak için yola çıktım. Bizim kavgayla, kısır çekişmelerle kaybedecek zamanımız yok. Hiç kimse bizim düşmanız değil. Ancak söz konusu vatanımızın bölünmez bütünlüğe, yetimin hakkı, adalet olunca mücadeleden kaçmayız. Birilerinin değil halkın vekili olmak için yola çıktık. Allah yardımcımız olsun” dedi.