CHP Melikgazi Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Avukat Emre Ayan yaptığı açıklamada, Holiday Inn Kayseri Otel bünyesinde faaliyet gösteren Big Chefs isimli alkollü mekanın hemen bitişiğindeki Hasbekiçci Camisine 8 metre mesafede olduğunu bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Tavuk Eti İhracatına Sınırlama Getirildi Tavuk Eti İhracatına Sınırlama Getirildi

CHP Melikgazi Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Avukat Emre Ayan, Kocasinan İlçesi Hacı Saki Mahallesi Osman Kavuncu Bulvarı üzerinde bulanan Hasbekiçci Camii ve Holiday Inn Kayseri Otel hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hasbekiçci Camii önüne gidip eline bir adet metre alan Avukat Emre Ayan, cami ile Holiday Inn Kayseri Otel arasındaki mesafeyi metre tutarak ölçtü ve aradaki mesafe 8 metre olarak çıktı.

Söz konusu otel bünyesinde faaliyet gösteren Big Chefs isimli restoranı kastederek, bir işletmeye alkol ruhsatı verilebilmesi için o alkollü mekânın mabede, camiye veya okula en az 200 metre uzaklıkta olması gerektiğini söyleyen Ayan, “Ben bu camide namaz kılacağım 8 metre ötede alkollü bir mekan olacak öyle mi bu durumun ne hukuka nede adaba uygunluğu yok.  AKP’nin iki yüzlü belediyecilik zihniyetine artık bizim dur dememiz lazım. AKP’liler her alanda istismar, acıtasyon ve takiyeyle sizlerin oyuna mazhar oldular. Bu zihniyet maalesef Kayseri’deki belediyelerimizi yönetiyor” sözleriyle tepki gösterdi.

 HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ