“Hem Kayseri merkezi mahalleleri gezdim hem de kırsal mahalleleri gezdim. Kayseri'de iki tane mahalle oluşmuş. Kayseri ikiye bölünmüş. Birinde imarlı Kayseri, birinde imarsız Kayseri. Yani köyler imarsız Kayseri olmuş? Biz çalışmamıza kentten köye göç projesini yaparak başladık. Köylerin önce kırsal alan planlamasını yapacağım sonra kentsel alan planlamasını yapacağım. Aynı şekilde, Kayseri merkezi de yapacağım. Argıncık, yeni mahalle, yeşil mahalle, ondan sonra Mithat paşa’sı, arkasından bu yeni doğanı, Gazi Osman'ı.

Sil baştan yeniden bir Kocasinan, sil baştan yeniden bir kent. Kentsel bir dönüşüm. Kentsel bir dönüşüm de yapacağız. Zaten buradan mesela depremde millet kaçmış köylere. Köylere de ufak tefek evler yapmışlar. Hatta buralardan da millet de kırkar ellişer binalar yapmışlar ama yani bir planlama olmadığı için plansız bir köy yerleşimi veyahut da mahalle yerleşimi şekli oluşmuş. Biz bunları yeniden planlayacağız. Planladıktan sonra da bu Kayseri merkezi de şerefe pasını da kaldıracağım. Evet. İmar planlarını yapacağım. İmar planları yaptıktan sonra imar uygulamalarını da yapacağım. Vatandaşın tüm parsellerini vereceğim. Kırsal alan planlamasında da parseller vereceğim. Kentsel alan planlamasında parsellerini vereceğim. 

Yaşlarımız için, çocuklarımız için, gençlerimiz için, kadınlarımız için çok ciddi projelerimiz var. Onları mesela çocuklarımıza aç bırakmayacağız. Aç girmeyecekler yataklarına, aç gitmeyecekler okullarına. Yaşlarımıza sahip çıkacağız. Kadınlarımıza istihdam sağlayacağız bu vesileyle. Gençlerimize mesela yurtlar yakacağız. Gençlerimize mesela bedavadan kurslar vereceğiz. Kurslar vereceğiz üniversite çağında olanlara, üniversitede olanlara da gerekli olan çalışmaları yaparak onlara yardımda bulunacağız.

İYİ Parti'de Yeni Dönem Başladı İYİ Parti'de Yeni Dönem Başladı

Bence Kocasinan’da en büyük eksiklik, kentsel dönüşüm ve depreme dayanıklı evlerin oluşmasını sağlamamışlar? Biz şimdi bütün mühendisleri çalıştıracağız ve bu mühendislerden yer bilimci mühendisler ile öncelikle çalışacağız. Depremle ilgili. Depremi, ölümü kader olmaktan çıkaracağız bunu yaparak. Vatandaşa diyeceğiz ki mesela arkadaşlar şurada şöyle bir yenileme yapmanız lazım, şurada şunları yapmanız lazım. Yani o şeylere, halka diyeceğiz ki deprem olduğu zaman ölmemezlik için sağlamlaştırma yapacağız. Gerekirse belediye olarak ben yapacağım. Halkın parasını halka harcayacaklar. Belediye evinin en büyük şeysi insan adaklı olacağı için bizim belediyecimiz. Tamam mı, insan adaklı çalışmaları yapacağımız için ben halkın parasını, gelen parayı halka harcayacağım. Valla bizleri seçerlerse diyorum yani halkın parasını halka harcayacağım. Her türlü şeyi onların önüne sereceğim. Rahat bir yaşam olacak, yüzleri gülecek, gülen bir Kocasinan olacak yani,” dedi.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ