Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine Kayseri Vali Vekili Şenol Esmer, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Haldun Taşan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, protokol üyeleri, öğretmen ve çocuklar katıldı. Törende çocuklar şiir okudu, öğretmenler ise günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

‘ÇOCUKLAR; ÜLKEMİZİ HER ALANDA EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMELİSİNİZ’

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, “Bayramınızı kutluyor sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Kurtuluş Savaşında Türk milletinin mücadelesine yön veren, bağımsızlık ve milli iradeye dayalı devletimizin kuruluş sürecinde önemli bir rol oynayan TBMM Mustafa Kemal Paşa tarafından 23 Nisan 1920’de dualarla, tekbirlerle açılmıştır. Sevgili çocuklar; Ulu Önder Atatürk, esarete boyun eğmeyen bir milletin iradesine sahip çıktığı, bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği gün olan 23 Nisan’ı geleceğimizin teminatı olan siz çocuklara armağan etmiştir. Bağımsızlığımızın hangi bedenlerle kazanıldığını, devletimizin hangi zorluklarla kurulduğunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmadan milletimizin geçmişteki mücadelelerden ve kahramanlıklarından ilham alarak ülkemizi daha ileriye taşımalı, kendinizi en iyi şekilde yetiştirip ülkemizi daha iyi seviyelere taşımalı, milli ve dini değerlerimizi sahiplenerek ülkemizi her alanda en iyi şekilde temsil etmelisiniz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ ÇOCUKLARLA KUCAKLAŞTI

Kayseri Devlet Tiyatrosu, Kendi Kadrosuyla Seyircisiyle Buluşuyor Kayseri Devlet Tiyatrosu, Kendi Kadrosuyla Seyircisiyle Buluşuyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın çelen sunma töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çelenk sunumu programında bayram coşkusunu yaşayan çocuklarımızla bir araya geldik. Rabbim geleceğimizin teminatı çocuklarımızın neşelerini daim etsin. Çocuklara özgü bayram olan 23 Nisan’da tüm çocukların gözlerinden öpüyorum” ifadelerinde bulunarak çocuklarla kucaklaştı, fotoğraf çekindi ve onlarla sohbet etti.