Programda 29 Ekimden bu yana doğmuş olan 100 çocuk için 100 adet sembolik fidan dikimi yapıldı. Programda konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “2015 yılından bu yana geçen süre zarfı içerisinde yeşil alan varlığımızı mevcut yeşil alanların 4 katına çıkarmış bulunuyoruz. Bu yeşillendirme çalışmaları, biraz meşakkatli işlerdir. Bozkır topraklarda yaşıyoruz, bu bağlamda ağacı ektikten sonra büyütmesi büyük emek istiyor. İçinde bulunduğumuz alan yaklaşık 50 bin metrekare büyüklüğünde olacak. Bu alandaki ağaçlandırma çalışmalarına bu yıl itibariyle başladık ancak çevre düzenlemeleriyle birlikte bu ağaçlandırma faaliyetlerine devam edeceğiz. Bu parkımızı da ‘100’üncü Yıl Parkı’ ismiyle taçlandıracağız” dedi.
Kocasinan Belediyesi Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel fidan dikim programı gerçekleştirdi. Programa; Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Programda, 29 Ekimden bu yana doğmuş olan 100 çocuk için 100 adet sembolik fidan dikimi yapıldı.

LPG’ye İndirim Bekleniyor LPG’ye İndirim Bekleniyor


‘MEVCUT YEŞİL ALANIMIZI 4 KAT GENİŞLETTİK’
Kayseri’nin coğrafi yapısı gereği yeşillendirme ve ağaçlandırma faaliyetlerinin meşakkatli olduğunu söyleyen Başkan Çolakbayrakdar, “Yeşillendirme ve ağaçlandırma faaliyetlerimiz, asla vazgeçmediğimiz işlerin başında geliyor. Daha yeşil bir Kocasinan ve Kayseri için bütün çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2015 yılından bu yana geçen süre zarfı içerisinde yeşil alan varlığımızı mevcut yeşil alanların 4 katına çıkarmış bulunuyoruz. Bu yeşillendirme çalışmaları, biraz meşakkatli işlerdir. Bozkır topraklarda yaşıyoruz, bu bağlamda ağacı ektikten sonra büyütmesi büyük emek istiyor. Marmara’da, Ege’de, Karadeniz’de bir dalı toprağa ekseniz yeşerip fışkırıyor, burada ise bir fidanı toprakla buluşturduktan sonra ağaç haline gelebilmesi için ciddi çaba sarf edilmesi gerekiyor. Geldiğimiz noktada her yıl binlerce ağacı toprakla buluşturarak daha yeşil, daha temiz havalı bir şehir inşa edebilmek için bu çalışmaları yürütüyoruz” şeklinde konuştu.
Fidan dikimi yapılan alanın yaklaşık 50 bin metrekare büyüklüğünde olacağını belirten Başkan Çolakbayrakdar, çevre düzenlemeleriyle birlikte dikim çalışmalarına devam edileceğini vurgulayarak parkın da ‘100’üncü Yıl Parkı’ ismiyle taçlandırdıklarını söyledi.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ