6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 9 saat arayla meydana gelen iki büyük deprem, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde yıkıma sebep oldu. Depremin üzerinden 8 gün geride kaldı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam edaerken, bir taraftan da depremzedelerin yaralarının sarılması için çalışılıyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla bölgedeki çölyak hastalarının gıda ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hazırlık yapıldı. Bölgeye başta glütensiz 7 bin ekmek, 3 bin simit, 3 bin kurabiye ve bin gevrek olmak üzere toplam 14 bin glütensiz gıda sevk edildi.

Çölyak hastalarının glütensiz gıdalarla beslendiklerine dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, “Deprem bölgesindeki çölyak hastalarının da gıdaya ihtiyacı var. Onları da düşünmek bizim boynumuzun borcu. Çölyaklı depremzede kardeşlerimize de ulaştırılmak üzere ekmek, simit, kurabiye ve gevrek türü gıda ürünlerimizi sevk ettik, afiyet olsun diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi