AK Parti Milletvekili Şaban Çopuroğlu'nun geçtiğimiz günlerde, “Kayseri’deki en büyük otelin altında suşi firması var. Biz de gidelim Tokyo'nun en pahalı meydanında ekmek arası pastırma satalım" sözlerine, CHP Melikgazi Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Sarıhan, "Tokyolu kendi ülkesinde suşi yiyebiliyorken, bizim vatandaşımız pastırmayı kendi ülkesinde yiyebiliyor mu?eleştirisinde bulunmuştu. Milletvekili Çopuroğlu sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, "Pastırmayı Tokyo’da, mobilyayı Berlin’de, çelik kapıyı New York’ta, sucuğu Şanghay’da konuşulur hale getirmek derdindeyiz. Mesele sadece üretmek değil; ürettiğini dünyanın en büyük şehirlerinde marka haline getirebilmektir. Bizim söylediğimiz tam olarak budur" dedi.
AK Parti Milletvekili Şaban Çopuroğlu, geçtiğimiz günlerde Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınındaki 'Yol Açık' programında, “Kayseri’deki en büyük otelin altında suşi firması var. Biz de gidelim Tokyo'nun en pahalı meydanında ekmek arası pastırma satalım" sözleriyle gündeme gelerek CHP Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Abdullah Sarıhan tarafından eleştirilmişti.
CHP'li Meclis üyesi Sarıhan, Milletvekili Çopuroğlu'na konuyla ilgili olarak, " Tokyolu kendi ülkesinde suşi yiyebiliyorken bizim vatandaşımız pastırmayı kendi ülkesinde yiyebiliyor mu? Bunu hiç düşündünüz mü? Sayın vekil Kayseri Cumhuriyet Meydanında pastırma dağıtın vatandaşımız da pastırmanın tadına bakabilsin" demişti.
AK Parti Milletvekili Şaban Çopuroğlu da, CHP'li Meclis üyesi Abdullah Sarıhan'a sosyal medya hesabı üzerinden cevap vererek, "Pastırmayı Tokyo’da, mobilyayı Berlin’de, çelik kapıyı New York’ta, sucuğu Şanghay’da konuşulur hale getirmek derdindeyiz. Mesele sadece üretmek değil; ürettiğini dünyanın en büyük şehirlerinde marka haline getirebilmektir. Bizim söylediğimiz tam olarak budur. Bunu anlamayanlar hâlâ konuyu küçültmeye çalışıyor. Oysa biz, Kayseri’nin emeğini ve Türkiye’nin üretim gücünü dünya vitrinine çıkarmanın peşindeyiz. Ancak bir yanda dünyaya açılma vizyonu varken, diğer yanda yerelde skandallarla anılan yönetim anlayışları da milletimizin takdirindedir. Nitekim Cumhuriyet Halk Partisi yönetimindeki Uşak Belediyesi’nde ortaya çıkan skandallar, hizmet yerine tartışmalarla gündeme gelmenin ne anlama geldiğini açıkça göstermektedir. Eleştirenler konuşur, vizyon koyanlar ise dünyaya açılır. Özetle; Lafla peynir gemisi yürümez" ifadelerini kullandı.



