SP Genel İdare Kurulu Üyesi Bekir Demirkaya’nın son dönemde yaşananları dile getirdiği konuşmanın ardından sözü alan İl Başkanı Baki Coşkun, “Saadet Partisi Kayseri il teşkilatı olarak yaklaşan seçimlere hazırlığımızı sürdürüyoruz. Bu ay içerisinde Başkanlık Divanı Üyelerimiz ile 2022 Bahar Dönemi Planlama Toplantısı gerçekleştirdik. Ardından 6.Bölge İlleri olan Genel başkan yarcımız Mahmut Arıkan Bey’in katıldığı programda Adana, Aksaray, Kahramanmaraş, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye İl Başkanlarımız, Teşkilat Başkanlarımız ve Gençlik Kolları Başkanlarımızı Kayserimizde misafir ederek teşkilat çalışmalarımızı değerlendirdik.

Bu ay içerisinde düzenlediğimiz basın açıklamasında Katil Herzog'u ülkemizde görmek istemediğimizi meydanlarda haykırdık. Vatan millet aşkıyla yetişen Türk askerinin eline İsrail paçavrasını tutturan anlayışa karşıyız. Terör devleti İsrail'in Cumhurbaşkanı Herzog'un ülkemize davet edilişini ve ağırlanmasını şiddetle kınıyoruz. Gönlü Filistin’den yana olan insanlarımız bir kez daha hüsran içinde kaldı. Bu ziyareti görmezden gelen Cübbelisi, cübbesizi, akİT'i şafak'ı, sabahı, akşamı kısacası ölü taklidi yapan herkesi de Allah’a havale ediyoruz. Tarih onların bu alçaklığını unutmayacak. Necmettin Erbakan isminden anladıkları sadece Ayasofya, İmam-Hatip ve başörtüsü. Halbuki Erbakan dünya siyonizmine kafa tutmuş, sermayeye başkaldırıp yeni bir dünya kurmayı hedefine koymuştu. Siyonizmin bayrağını taşıyanların, düşkünlerin Erbakan'ı anlaması mümkün değil...” şeklinde konuştu.

Baki Coşkun, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ile Ukrayna arasında üstlendiği arabuluculuk rolü çok kıymetlidir. Ancak siz hiç aynı Erdoğan'ı İslam ülkelerine yapılan saldırılara karşı böyle bir çaba içinde gördünüz mü? Irak, Suriye, Yemen, Mısır gibi ülkelerde hep ateşe körükle gitti. Son dönemde de ülkemiz Ak Parti ve görünür ortağı MHP eliyle yerli ve milli bir krizin pençesine düştü. Bunu her gün, her dakika yaşıyoruz, hissediyoruz. Türkiye uzun yıllar sonra yüksek enflasyonla tanıştı. Siyasi hayatı boyunca, Çiller ve 2001 krizlerinin ülkeye ne büyük zararlar verdiğini anlatan Sayın Cumhurbaşkanı, iktidarının son demlerinde, hayatı boyunca başka bir iktidar görmemiş olan gençlerimizi de yüksek enflasyonla tanıştırdı.

Sayın Cumhurbaşkanı ve arkadaşları, “Türkiye parmakla gösterilen bir ülke” oldu derken bunu kastediyorlarsa evet gerçekten de parmakla gösterilen en kötü ülkeler arasındaki yerimizi aldık. Ülke topraklarımızın %10’undan fazlası işlenmiyor! Oradan yetiştireceğimiz buğdayı, gidip dışarıdan alıyoruz. Bu ne garabet! Bunları duyunca Rahmetli Erbakan hocamızın “Bunlara leblebici dükkanı bile emanet edilmez” deyişini hatırlıyoruz ister istemez. Leblebici dükkanında bile bir nizam, bir ciddiyet, kurumsallık ve devamlılık var. Bugün yöneticiler maalesef milletimize "İnsanca Yaşam"ı değil; "asgari hayatı" reva görüyor! Bu böyle gitmez, bu yürümez. Saadet Partisi olarak bizler bu gidişe dur demek için çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi