Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan Kayseri halkı ile görüşmek için Kayseri’ye geldi. Seçimden sonra eğer kazanır ise Kayseri’ye yönelik projelerinden bahseden Oğan; “Cumhurbaşkanı adayı olarak Türkiye genelinde projelerimiz var bir de bölgesel projelerimiz var bizim bölgesel projelerimiz çerçevesinde Kayseri de büyük yer alıyor. Çünkü Kayseri’nin insan kapasitesi oldukça yüksek kayseri halkanın ticarete yatkınlığı, bağlılığı  ve güçlülüğü birçok büyük yatırımcısının liman şehirleri daha avantajlı olmasına rağmen oralara değil Kayseri’ye yatırım yapması da milli durusunu gösterir. Kayseri Anadolu’nun göbeğinde bir şehir Türkiye’de sanayileşme maalesef ki Kocaeli gibi İstanbul gibi belli yerlere yığılmış durumda. Onları Anadolu’ya yaymak istiyoruz ki Kayseri’de bizim modern illerimizden birisidir. Türkiye genelinde projelerimizde ise bölgesel olarak İç Anadolu’da ki şehirlerimiz de tarımın çok ön planda olacağı şehirlerden olacaktır. Tarımsal sanayiyi de geliştirmek istiyoruz. Yem fabrikalarını, tohumculuğu bütün bunları yaptığımız zaman biz tarım ve hayvancılıkta çok daha ileri noktalara gidebileceğiz. Tabi Kayseri özelinde yalnızca tarım ve sanayi anlamında değil, inşallah Erciyes kurultayını yeniden başlatacağız uluslararası düzeyde Erciyes kurultayını hayata geçireceğiz. Erciyes’in bu kültürel mirasının dünyaya tanıtılması ve turizm potansiyelinin geliştirilmesi anlamına da gelmektedir. Çünkü Erciyes Türkiye’de de en önemli kayak merkezi olacak potansiyele sahip. Türkiye, Kayseri’yi üretimde sanayide Kayseri halkının ticareti yatkınlıkları olarak da biliyor ama Kayserinin yanı başında Kapadokya gibi kültürel bir miras var dünyanın hiçbir yerinde önce kayak yapıp yarım saat sonra Kapadokya gibi bir kültürel mirası gezebileceğiniz ikinci bir yer yok. Dolayısıyla Türkiye yalnızca denizlerinde Rusların, Almanların 1 hafta otele kapanıp tatilini yaptığı bir turizm değil Kayseri ve Kapadokya’yı bir arada düşünüp, tatilini yaptığı yerlerden olmasını istiyoruz Kayseri Kapadokya bölgesini ayrı bir turizm olanağı olarak canlandırmak istiyoruz.

Gazetecilerin yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kayseri’ye geleceğini hatırlatan ve dört Cumhurbaşkanı Adayının eşit şartlarda yer aldığını düşünüyor musunuz sorusuna cevap veren Oğan; “Yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri’de olmayacak yanılıyorsunuz. Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan Kayseri’de olacak, havuzun paraları harcanacak, devletin imkanları seferber edilecek Valiler, kaymakamlar, civar illerden getirilenler Kayseri’nin sanayi bölgesindeki fabrikalar tatil edilecek okullar tatil edilecek miting meydanına parayla insanları toplanacak orada döner ekmekler dağıtılacaklar. Bütün Televizyonlar yayınını Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ı göstermek için. Oysa 4 tane Cumhurbaşkanı adayı var kimse Sinan Oğan rahat etsin diye ne fabrikaları tatil ettik ne de trafiği kapattık. Cumhurbaşkanı Adayı olmak Erdoğan’ın yaptığını yapmayı gerektirmez biz eşit şartlarda değiliz. Ama bir farkımız var onların parayla yaptırdıklarını bizim Türk milleti gönülden yapıyor. Bize destek veren Türk halkına teşekkürlerimi iletirim” dedi.

Geçmişten bugüne CHP Genel Başkanları Geçmişten bugüne CHP Genel Başkanları

GEREKİRSE BU UĞURDA CAN VERECEĞİZ 
Son olarak MHP’den ihraç edildiği süreçte eşinin memleketi Yozgat’a olan ziyaretinde aracına saldırıldığını, Cumhurbaşkanı adayı olunca ki süreçten tedirgin olup olmadığını soran gazetecilere; “Demirden korkan trene binmez, biz Allahtan başka kimseden korkmayız o günde saldırmışlardı bugünde tehdit ediyorlar ama biz korkmuyoruz gerekirse bu uğurda can vereceğiz ama mücadelemizi yarım bırakmayacağız” dedi.

Haber; Şeyda Cücer