Hatay'da 20 Şubat'ta meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki iki deprem, Kayseri'de de hissedildi. 15 katlı binanın 4'üncü katında oturan Zehra Dilek'in (38) 1,5 yaşında kedisi 'Mila' depremden korkup, dolabın altına girdi. Bu sırada depremin etkisiyle dolap, 'Mila'nın üzerine devrildi. Sol arka ayağı kırılan 'Mila'nın tedavisini üstlenen Zehra Dilek’in komşusu Zübeyde Toktaş, kediyi ERÜ Veteriner Fakültesi'ne getirdi. 'Mila', burada ameliyat edilip, ardından taburcu oldu.

3 HAFTA SONRA TEKRAR SAĞLIĞINA KAVUŞACAK

ERÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gültekin Atalan, ''Hatay'daki 6.4 büyüklüğündeki depremin etkilerini biz de Kayseri'de hissettik. Depremin bütün sarsıntılarını yaşadık. Depremin etkisiyle, Kayseri'de bir apartmanda 2 yaşında tekir ırkı bir kedinin ayağına dolap devrilmiş. Kedi, travma neticesinde sol arka bacağında kırık şekillenmiş olarak bize getirildi. Dolayısıyla cerrahi müdahale ile tedavi edilmesi gerekiyordu. Biz de cerrahi müdahale ile kırığın tedavisini gerçekleştirdik. Yaklaşık 3 haftalık bandaj uygulamasından sonra tekrar sağlığına kavuşacağını umut ediyoruz. Yüzde 90 ihtimalle kedimiz eski sağlığına kavuşacak" dedi.

'KEDİMİZ KORKUDAN DOLABIN ALTINA GİRMİŞ'

​Zübeyde Toktaş ise 15 katlı binada depremi şiddetli hissettiklerini belirterek, "Kedimizin sahibi çok hassas; telaşlanıp, üzülüyor. Fakülteye de araçla geldik. Komşum bana, 'Abla yardım eder misin?' dedi. Ben de 'Tabii ki' dedim. Haliyle deprem onları da sarstı. Komşumun kedisini getirdim. Hatay'da meydana gelen depremde, kedimiz korkudan dolabın altına girmiş. Dolap devrilmiş, kedimizin ayağı kırılmış. Burada Gültekin Hocam, 'Narkoz etkisini yitirmeden ameliyata alalım' dedi. Ameliyata aldılar, iyi geçtiği için kedinin yarası iyi durumda" diye konuştu.