Güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, günün ilk yarısını yüzde 1,06 değer kaybederek 7 bin 905,37 puanla tamamlamıştı. Yüzde 7’lik kayıpla endeks 7 bin 430,53 puana kadar geriledi.

Uzmanlar, bugün borsadaki sert düşüşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail ve Hamas ile ilgili açıklamalarının etkili olduğuna işaret ediyor.

Öte yandan Bloomberg, Türkiye'nin enerji alanında İsrail ile işbirliği planlarını askıya aldığını, Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar'ın Tel Aviv ziyaretinin de iptal edildiğini aktarmıştı.

Ayrıca Türkiye, İsrail ile bir süredir devam eden Akdeniz’de sondaj ve doğalgaz boru hattı ile ilgili çalışmaları da askıya aldı.

borsa-111-1

Reuters’a konuşan bir aracı kurum analisti, Erdoğan’ın İsrail ve Hamas’a yönelik açıklamalarının satışlarda etkili olduğunu belirterek şunları söyledi:

Dünya E-ticaret Pazarı 2023’de 6 Trilyon Doları Geçti Dünya E-ticaret Pazarı 2023’de 6 Trilyon Doları Geçti

“Sabah pozitif bir açılış sağlayan borsa İstanbul özellikle iyi gelen finansal tablolarla birlikte haftanın ilk iki gününde yüzde 6,5 yükselişle başlamıştı ancak Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamalar sonrası satışlar derinleşti ve devre kesici çalıştı. Jeopolitik risklerin tırmanması ile borsaya gelen satışların devamı beklenebilir.”

Editör: Oğulcan KARSLI