Özel Kayseri OSB Teknik Koleji’nin 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının açılışına Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karabulut, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, sözlerine Kayseri’nin önemli sanayicilerinden ve Kayserispor’un eski Başkanlarından Femaş Metal Yönetim Kurulu Başkanı Recep Mamur’un vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı ve Mamur ailesi ile Kayseri iş dünyasına baş sağlığı dileklerini iletti.

“ÖĞRETMENLERİMİZE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR”

Konuşmasında öncelikle öğretmenlere seslenen Başkan Tahir Nursaçan, görevlerini sadece öğretmenlik aşkıyla değil, vatan aşkıyla ve ülkemizin geleceği aşkıyla yapmalarını ve bunu yapacaklarına inancını dile getirdi. Öğretmenlik mesleğinin önemli ve özverili bir meslek olduğunu ifade eden Nursaçan, “Hz. Ali, ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyerek sizlerin eli öpülesi insanlar olduğunuzu ifade ediyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise ‘Yeni nesil, sizlerin eseri olacaktır’ diyerek önemli bir sorumluluk yüklüyor.

Bu sorumluluğun gereğini yapacağınıza inanıyorum. Kayseri OSB Teknik Koleji kurucuları olarak; araştıran, sorgulayan ve bilgi üreten; ürettiği bilgiyi de teknolojiye dönüştürmeyi bilen, yaşama farklı boyutlarda bakabilecek gençlerin yetişmesini amaçlıyoruz. Hedefimiz; aklında bilgi, elinde hüner olan; ailesine, şehrine ve devletine faydalı gençler yetiştirmektir. Bu noktada en büyük görev sizlerindir. Bu ulvi görevi yapmanız için bizlere düşen ne ise her zaman yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi