CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, milli eğitim müdürlüğündeki atamaları TBMM gündemine taşıdı. İl Milli Eğitim Müdürü’nün AKP İl Başkanının makam odasında verdiği pozun ardından, İlçe Milli Eğitim müdürlerinin atamasının da AKP il Başkanı tarafından duyurulmasının manidar olduğunu ifade eden Arık, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Arık, soru önergesinde şu görüşleri dile getirdi: “Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri İl Başkanı Şaban ÇOPUROĞLU’nun aralarında Kayseri İl Milli Eğitim Müdürünün de bulunduğu değişik kurumlarının İl Müdürlerini partisinin il başkanlığı makamına çağırması, ardından da bunu partinin sosyal medya hesabında ziyarette bulunmaları Kayseri kamuoyunda “İl Başkanı Müdürleri sorguya çekti” şeklinde yorumlanmıştı. Bu olayın yankıları sürerken Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Şaban ÇOPUROĞLU, Kayseri’deki birçok ilçe milli eğitim müdürünün değiştiğini yine sosyal medya hesabından duyurdu. Bu bağlamda:

1-) İl Milli Eğitim Müdürü’nün bir siyasi partiyi ziyaret etmesi, adeta siyasi parti il başkanı tarafından sorgulaya iddialarına karşı her hangi bir işlem yaptınız, konuyla ilgili bir soruşturma başlattınız mı?

2-) Milli Eğitim Müdürlüğü’nde atamalar hangi kriterlere göreve ve kim tarafından gerçekleştirilmektedir? Atamalarda liyakat mi yoksa bir siyasi partiye aidiyet hissetmek, itaat etmek mi göz önünde bulunduruluyor?

3-) Siyasi parti il başkanlarının il, ilçe milli eğitim müdürü, okul müdürü gibi kamu personeli olan kişileri atama, görevden alma veya yer değiştirme gibi bir yetkisi var mıdır?

4-) Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri il Başkanının İl Milli Eğitim Müdürü’nü bir siyasi parti bayrağı altında ağırlamasını, milli eğitim müdürlerinin atamalarında etkin bir şekilde rol aldığı mesajını kamuoyuna vermesini, siyasetin asla girmemesi gereken eğitim kurumlarımıza siyasetin girdiğinin bir göstergesi değil midir? Bu uygulama karşısında her hangi bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?”

Editör: Haber Merkezi