Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ziya Bahadır'ın 'Herkes İçin Spor' dersinin konuğu olan Herkes İçin Spor Federasyonu (HİSF) Kayseri il Temsilcisi gazeteci Davut Güleç, federasyon ve il temsilcisi olarak yaptıkları faaliyetleri öğrencilere anlattı. Karşılıklı anlayış içerisinde insanları bir araya getirerek bireyin kendini geliştirmesine fırsat vermek için çaba gösterdiklerini belirten Güleç "Hayatı dolu ve doyarak yaşamak için harekete geçin. Harekete geçmek içinde spor yapın ve yaptırın. Ama sporu da sağlık için bilinçli ve spor hekimliğinde yapılacak testlerden sonra vücudunuza uygun olan spor branşını yaparak gerçekleştirin' önerisinde bulundu.
BESYO birinci sınıf öğrencilerinin Herkes İçin Spor dersine katılarak merak edilen soruları da yanıtlayan Federasyon il temsilcisi gazeteci Davut Güleç, gençlerin her zaman yanlarında olduklarını, aykırı ve tarihe geçecek etkinliklere imza atmalarını, eleştiriden ve risk almaktan korkmamalarını örnekleri ile anlattı. Güleç, HİSF hedefinin, ‘3'den 93'e kadar her yaşta ve her kesimdeki insanın yaşam kalitesini arttırmak, sağlık huzur ve mutluluğu ön plana çıkaracak spor kültürünün yaygınlaştırmak, bütün spor branşlarının yaygınlaşması için; şenlik, oyun ve rekreatif yarışmalar düzenlemek, çocukluk çağından itibaren; doğru beslenme, vücudunu doğru kullanma, doğru değerleri yaşam felsefesi olarak benimseme özelliklerini geliştirme’ olarak açıklayan Kayseri il Temsilcisi Davut Güleç şunları söyledi.
“Federasyonun diğer hedefleri, sigara alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durma, daima aktif yaşam tarzını benimseme, aile ve toplum ile uyum içinde olma gibi değerlerde kazandırılmaya çalıştırmak. Spor kültürü için; kişilerin, ailelerin, eğitimcilerin ve yöneticilerin bilinçlendirilmesi, uluslararası barış ve spor kültürüne katkı sağlaması için her türlü bilimsel veya rekreatif çalışmalar yapmak, yayınlar çıkartmak ve çeşitli organizasyonlar düzenlemek.
Spor kültürü ve Olimpizm düşüncesinin toplumda yaygınlaşmasına yardımcı olmak,
Herkes için spor (H.İ.S) düşüncesini yaygınlaştıracak, sempozyum, konferans, bölgesel yada uluslar arası seminer, vb. etkinlikler düzenlemek. Bunu çeşitlendirecek olursak şu örnekleri de verebiliriz.
H.İ.S animatörlerine eğitim düşüncesinden yola çıkarak bu alanda kurslar ve hizmet içi eğitim programları düzenlemek.
Toplumda yaşam kalitesini arttırmak için Herkes için Spor ve Fitnes ” lider antrenörler yetiştirmek,
H.İ.S sponsorluğunu geliştirmek ve hızlandırmak.
H.İ.S uygulamasına adapte edilmiş bilimsel araştırmaları hızlandırmak, desteklemek ve yönetim alanında yönlendirmek.
H.İ.S aktivitelerini artırmak için kitle iletişim araçlarını aktif hale getirmek ve işbirliği içine girmek.
H.İ.S çerçevesinde yapılacak bütün etkinliklerde ilgili federasyonlar ile işbirliğine girmek.
Resmi yarışma kurallarına bağlı olmayan yarışmalarla eğlenceye yönelik organizasyonları programlamak ve düzenlemek.
Diğer Federasyonlara alt hizmet ve spor kültürü desteği vermek.
Bilinen serbest zaman değerlendirme ve spor türlerine yenilerini eklemek amacı ile araştırmalarda bulunmak.
Bölgesel ve uluslar arası etkinliklere katılarak bu alanda yapılan çalışmaları, yapılan yeni uygulamaları ilgililerin hizmetine sunmak.
Etkinlikler sırasında vatandaşlarımızın ilgisini çekmek ve spor alışkanlığını kazandırmak için maddi ve manevi ödüller dağıtmak.”
Güleç, öğrencilere günün anısına 'çam sakızı çoban armağanı' küçük hediyelerde verdi.




Editör: Haber Merkezi