Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut D. Mat ve Melikşah Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halidun Keleştemur, Nijerya Türk Nile Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Nijerya’nın başkenti Abuja’da, 2009 yılında kurulan ve 750 öğrencisi bulunan Nijerya Nil Üniversitesi ile Melikşah Üniversitesi arasında, iki üniversitenin karşılıklı olarak lisans ve yüksek lisans öğrencisi değişiminin mümükn olacağı anlaşma imzalandı.

Ziyarette, Nile Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu sosyal etkinlik projelerine de katılan Rektör Prof. Dr. Mat, üniversitenin sosyal yardım kulübü öğrencilerinin düzenlediği proje kapsamında, başkent Abuja’na bağlı bir köydeki öğrencilere kırtasiye yardımı yaptı. Rektör Mat, başkent Abuja’da bulunan Nijerya Yüksek Öğretim Kurumu’nu ve başkanını da ziyaret ederek, Melikşah Üniversitesi plaketini takdim etti. Ziyaret kapsamında, üniversitenin tanıtımı için okulları ziyaret eden Rektör Mat, Nijerya Türk erkek, karma ve kız liselerinde tanıtımlar gerçekleştirerek, öğrencilere genel olarak kampüs olanakları ve Kayseri hakkında bilgi verdi.


Editör: Haber Merkezi