COVİD-19 salgını sebebiyle ara verilen örgün eğitime 6 Eylül tarihinde yeniden başlanıyor. Okulların açılması okul alışverişini de etkilemesiyle birçok iş yeri de harekete geçmiş durumda. Kayseri'de okul malzemesi satışı yapan bir esnaf yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla beraber satışların da oldukça güzel olduğunu belirtti. Kayseri'de okul malzemeleri satışı yapan Hakan İlhami İlgün, okulların açılmasına yaklaşırken müşterilerin de yeni döneme hazırlık yapmaya başladıklarını ifade etti.

"OKULUN ÜLKE EKONOMİSİNE KATKISI ÖNEMLİ"

Okulların açılmasının ekonomiye etkisi olduğunu belirten İlgün, "Pandemi ülkemize girdiğinden beri geçen seneden itibaren stok fazlası ürünlerimiz var. Önemli olan eğitimin bir an evvel başlamasıydı. Vatandaşlarımızın zorda kalmaması için bu sene zam yapmadık. Çocukların heyecanını gördükçe biz de mutlu oluyoruz esnaf olarak. Ülke ekonomisine katkısı da önemli eğitim sektöründen birçok insan ekmek yiyor. Önemli olan pandeminin bitmesi, herkesin aşısını olup biran önce çocukların okullarına gülerek gitmesi." şeklinde konuştu.

"ÜRÜN FİYATLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPMADIK"

Vatandaşları mağdur etmemek adına geçen seneki fiyatlarında değişiklik yapmamayı tercih ettiklerini belirten İlgün, "Geçen sene ki sattığımız fiyatlar da yeni yapılan ürünler de aralarında çok büyük bir fark yok. Bir öğrencinin kıyafeti ortalama takım olarak 180 TL'den başlıyor, 250 TL'ye kadar çıkabiliyor. Tabi eşofman takımında ayrı çantalar da ayrı fiyatlar var. Mümkün olduğunca bunların bir an önce satılmasını ve vatandaşın okula kavuşması temennisiyle bu sene zam olayı uygulamadık. " ifadelerini kullandı.

Aşı olunması konusuna da dikkat çeken İlgün, aşı olunması gerektiğini ve yeniden çocukların eğitim-öğretim durumlarına ara verilmesini istemediğini belirterek konuşmasını sonlandırdı.(BGC)

Editör: Haber Merkezi