21 Eylül tarihinde açılması planlanan okulllar pandemiye ne kadar hazır? Bu sorunun yanıtını CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Arık, soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı: “Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Pandemisi hayatımızın her alanını etkiledi. Tüm dünyada bir takım kısıtlamalar olsa da hayatın bu bağlamda da eğitimin devam etmesi kaçınılmaz. Daha önce 31 Ağustos 2020 tarihinde örgün eğitime başlanacağının açıklanmasının ardından yapılan bir açıklama ile eğitimin 21 Eylül 2020 tarihinde açılacağı kaydedildi. Bu bağlamda:

1-) Salgınla mücadelede en önemli etkenlerin başında hijyen konusu geliyor. Normal dönemlerde sabunun dahi zor bulunduğu, bu konuda sık sık veli şikayetleriyle karşılaştığımız devlet okullarında, yüz yüze eğitiminin başlamasıyla hijyen konusunu nasıl çözmeyi planlıyorsunuz.

2-) Yine birçok devlet okulunda hizmetli sıkıntısı yaşandığını biliyoruz. Pandemi sürecinde çocuklarımızın sağlığı, okullarımızın temizliği için personel sayısını artıracak mısınız?

3-) Salgınla mücadelede hijyen kadar önemli bir diğer noktanın da sosyal mesafe olduğunu biliyoruz. En iyimser değerlendirme ile 25 kişilik sınıflarda eğitim yapılan devlet okullarında sosyal mesafenin korunması için nasıl önlemler aldınız?

4-) 8’inci ve 12’inci sınıf öğrencilerimiz bu yıl geleceklerini şekillendirecekleri önemli sınavlara girecek. Yüz yüze eğitime geçilmemesi gibi bir durum söz konusu olursa bu çocuklarımızın geleceklerini belirleyecek sınavlarla ilgili yeni bir düzenleme yapacak mısınız? Bu konuda planlamanız nedir?”

Editör: Haber Merkezi