KAYSO ile Ekonomi Bakanlığı ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği işbirliğinde, KAYSO üyelerine yönelik “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.
            KAYSO meclis salonunda gerçekleştirilen seminerde ilk kürsüye gelen Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Muhammet Emrah Soğancı, “İhracatta Sağlanan Destek Programları” hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Önce yurt dışı fuar destekleri hakkında bilgi veren Soğancı, bu desteklerden, Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde kurulmuş, kapasite raporu veya uygun faaliyet belgesine sahip tüm şirketlerin bu desteklerden yararlanabileceklerini söyledi.
MARKALAŞMA VE AR-GE
            Daha sonra ihracatta devlet yardımlarından bahseden Soğancı, markalaşma ve Ar-Ge destekleri hakkında da katılımcılara bilgiler aktardı.
            “Pazara Giriş Engelleri Ve Çözüm Yolları” konulu bir sunum yapan Ekonomi Bakanlığı Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Talat Kaya ise, Pazara giriş engellerinin, tarifeler, tarife dışı tedbir ve diğer idari uygulamalardan kaynaklanan, uluslar arası ticaretin normal gelişme seyrini etkileyen her türlü politika ve uygulamaları şeklinde ifade edildiğini söyledi.
            Son olarak kürsüye gelen Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Dr. M. Tayfun Gülle ise, “İş Dünyası İçin Ticari Bilgiye Ulaşım” konulu bir sunum yaparak, iş dünyasının bu konuda her türlü bilgiye Ekonomi Bakanlığı web sitesi üzerinden ulaşabileceklerini söyledi.
            Seminerin sonunda üyelerimizin soru cevap kısmına yoğun bir katılım sağlaması Ekonomi Bakanlığı yetkilerini memnun etti.
    
Editör: Haber Merkezi