Tüm dünya olduğu ülkemizde de etkili olan koronavirüs salgını birçok sektöre zarar verdi. Bu sektörlerden birisi mağazacılık sektörü. 1 yıldır spor mağazaları olarak iş yapamadıklarını söyleyen işletmeci Tarık Ünlü, "Mart 2020’de spor salonları kapandıktan sonra satışlarda 1 aylık yoğunluk yaşandı. Ondan sonraki dönemlerde satışlar giderek düştü. İnsanlar spor salonları kapanınca evde spor yapmak için buraya gelmeye başladı. Ancak evde spor yapmak kendilerine zor gelince aldıkları ürünleri iade etmek için uğraştılar" dedi.

Perakende satışlarından ziyade toptan satışlarının tamamen durduğunu dile getiren Ünlü, “Spor teşebbüslerinin hepsi kapandı. Böylelikle hiçbir şekilde iş yapamaz olduk. Koronavirüsün en büyük olumsuz etkilerinden biri nefes darlığıdır. İnsanın akciğeri ne kadar güçlü olursa bunu o kadar kolay atlatır. Her türlü spor akciğeri kuvvetlendirmek adına yapılabilir.

İnsanlar sporu hiçbir şekilde bırakmasın. Evde yapılabilecek 20 dakikalık spor bile onların hayatlarını kurtarır” diye konuştu. (BGC)

Editör: Haber Merkezi