Geçtiğimiz yıllarda ikramiye olarak 2 bin lira alan emeklilerin bu sene bayramlarda 3 bin lira alacağı duyuruldu. Ancak seyyanen zam gelmemesi hem de ikramiyelerin artış oranı birçok emekliyi üzdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz hafta katıldığı bütün mitinglerde emeklilerin durumunun farkında olduğunu belirterek ileri tarihleri işaret etti. Cumhur İttifakı üyesi Devlet Bahçeli de emeklilerin şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Gündem olan emekli maaşları ve ikramiyeleriyle ilgili bir açıklamada gazeteci Cem Küçük'ten geldi. Emeklilerin şikayetçi olduğunu vurgulayan Küçük, ikramiyelerle ilgili iki iddiayı açıkladı.

Yamula Barajı’nda Yüzlerce Ölü Balık Kıyıya Vurdu Yamula Barajı’nda Yüzlerce Ölü Balık Kıyıya Vurdu

İşte Cem Küçük'ün açıklamalarından satır başları;

Emeklilerin durumu belli. Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçen hafta Aydın'da söylemişti. 'Adalet olmadı. Seyyanen zam memura verdik ama emeklilere olmadı' diyerek adeletsizikten bahsetmişti. Odatv'de bugünkü kabineyle ilgili bir haber var.

"Yerel seçimlere kısa bir süre kala emekliler için verilecek ikramiyeyi 3 bin TL olarak açıklayan iktidarın tepkiler üzerine yeni bir hamle yapacağı iddia edildi. Erdoğan'ın ikramiyeyi 10 bin TL olarak açıklaması bekleniyor."

MASADAKİ İKİ İDDİA

MASADAKİ İKİ İDDİA

Yani bu nedir; İki tane bayramımız var önümüzde. Ramazan Bayramı ve Kurban bayramı. 3-3 olmak üzere 6 bin ikramiye verilmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunu 10 bin liraya tamamlayacağı iddia ediliyor.

Bir diğer iddia da bunun hem kurban da hem ramazanda 10'ar bin olacağı yönünde. Yani iki türlü iddia var. Biri 5-5 10 bin lira verileceği şekilde. Ya da 10-10 toplam 20 bin verileceği iddiası da var.

"EMEKLİLER ŞİKAYETÇİ"

Öyle olacak mu bugün Kabine'de göreceğiz ama bunun bir iddia olduğunu söyleyelim. Anadolu'da malum. Emeklilerden haklı olarak çok şikayet var maaş konusunda. Özellikle en düşük emekli maaşı 10 bin lira alandan çok şikayet var. Türkiye'de 16 milyon emekli var. Bunlarda 11 milyonu çalışmıyor, 5 milyonu çalışıyor.

16 milyon'un 9 milyonu civarında 10 bin lira civarında maaş alıyor. O yüzden de bugün böyle bir hamle gelecek. 5-5 10 bin veya 10-10 20 bin iki ikramiye verileceği söyleniyor. Akşam kabine sonrasında bu iddialar doğru mu değil mi göreceğiz.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ