23 Nisan Kutlamaları Sırasında Tören Alanını Şaşkına Çevirdi 23 Nisan Kutlamaları Sırasında Tören Alanını Şaşkına Çevirdi

Protokol; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Üniversitesi Rektörü Fatih Altun ve Turkuaz Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Özkaya tarafından imzalandı. Hayırseverlerin, öğretim üyelerinin yoğun bir çaba sarf ettiğini ve birbirlerini tamamlayıcı şekilde işleri sürdürdüklerini belirten Bakan Özhaseki, “Herhalde bu memlekette yaşayıp da, bu toprakların çocuğu olup da bu konuşmalardan iftihar etmeyen biri yoktur. Allah bereketini artırsın. Bu vesileyle hem Baktır, hem de Özkaya ailesine çok teşekkür ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. İşlerine de bereket versin ki, bu güzel işler yapılsın. Değerli hocalarımız da burada kendilerini geliştirerek topluma hizmet etsinler. Cenab-ı Hak ellerinden şifa dağıtsın. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde kullanılmak üzere sağlık cihazlarının bağış protokolü yapıldı. Protokole; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu ve Sayın Bayar Özsoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, ilçe belediye başkanları, daire başkanları, rektörler ve akademisyenler katıldı.
Protokol; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Üniversitesi Rektörü Fatih Altun ve Turkuaz Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Özkaya tarafından imzalandı.
Hayırseverlerin, öğretim üyelerinin yoğun bir çaba sarf ettiğini ve birbirlerini tamamlayıcı şekilde işleri sürdürdüklerini belirten Bakan Özhaseki, “Herhalde bu memlekette yaşayıp da, bu toprakların çocuğu olup da bu konuşmalardan iftihar etmeyen biri yoktur. Bir yandan hayırseverlerimiz, bir yandan Üniversitedeki hocalarımız şevk ile bu işe devam ediyor. Birbirlerini destekleyen, birbirlerini tamamlayan bir yapıda bu işi cenabı Allah sonuna kadar devam ettirsin. Burada olmaktan, bu konuşmaları yapmaktan hepimiz iftihar ediyoruz. Allah bereketini artırsın. Bu vesileyle hem Baktır, hem de Özkaya ailesine çok teşekkür ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. İşlerine de bereket versin ki, bu güzel işler yapılsın. Değerli hocalarımız da burada kendilerini geliştirerek topluma hizmet etsinler. Cenab-ı Hak ellerinden şifa dağıtsın. Hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Protokolün, üniversitenin sağlık hizmetlerinde çok daha hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlayacağını belirten ERÜ Rektörü Fatih Altun, “Özellikle üniversitemizde sağlık hizmetlerinin daha seri bir şekilde ilerlemesini sağlayacak ve yoğun hasta talebini rahatlıkla karşılayacağımız, aynı anda 4-5 kalp operasyonunun devam edeceği bir sürece geçiyoruz. Bizler bilimin her alanında hizmetlerimizi artırmaya devam etmek istiyoruz. Şehrimize, sanayimize lokomotif olarak bu görevi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Milyonlarca vatandaşın sağlığına dokunuş  yapmanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirten Başkan Abidin Özkaya, ” Erciyes Üniversitesi’nin bu tür cihazların hakkını, hem öğretim kadrosu ile hem de son dönemlerde gelişmişlik sırasında, Türkiye’deki araştırma Üniversiteleri arasında 8. sırada olması ile vermesi, bizleri hem motive ediyor hem gurur veriyor, hem de içimizde bir coşku oluyor. Böyle milyonlarca insana, insan hayatına ve sağlığına dokunuş yapan bu cihazların alınması, buralara bağışlanması bizleri de çok mutlu ediyor. Bu süreçte sayın Rektörüme, Başhekim ve Başhekim yardımcılarına, öğretim üyelerine ve özellikle Güven hocama teşekkür ediyorum. Çünkü sürecin yürütülmesinde Yusuf Bey ile birlikte olayın teknik kısmını o götürdü. Ben akşam altıda, yedide burada çalıştıklarını biliyorum. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ