Kitap Fuarı’nda Talas Standına İlgi Büyük Kitap Fuarı’nda Talas Standına İlgi Büyük

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın talimatlarıyla düzenlenen aynı zamanda Kayseri’nin en büyük çocuk etkinliği olma özelliği taşıyan ‘Festival Talas 100. Yıl Etkinlileri’ 1-2 Ağustos tarihlerinde düzenlendi. Etkinlik kapsamında çeşitli atölye çalışmaları, kum boyama, mozaik, çim adam, puzzle, mandala, kaşık kukla, Hacivat ile Karagöz, takı tasarımı, kitap ayracı, maske boyama, şişme oyun alanları, konserler, sinema gösterimi, sahne gösterileri ve konserler düzenlendi.

Etkinliğe katılan minikler yapılan etkinliklerde eğlendiklerini belirttiler. Bulem, Nisa Gül ve Hiran’ın annesi olan Selgün kara, “ Talas Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Çocuklar çok eğleniyor. Sabahtan beri buradayız. Çocuklar momo eğlencesine, takı tasarımına, ayraç atölyesine katıldılar ve çok eğlendiler” şeklinde konuştu.

Etkinlik görevlisi çocukların gelişimi için etkinlikler düzenlendiğini belirterek, “Bizim etkinliğimizde bugün burada çim adam yaptırıyoruz. Burada önemli olan şey, velilerin müdahalesi olmadan çocukların kendi yapabildiğini ortaya koyması. Çünkü kötü de olsa yaptıkları, kendileri yaptığı için mutluluk duyuyorlar” dedi.

Mustafa Yalçın, etkinlikte standları gezen ve çocuklarla sohbet ederek aynı zamanda çocuklarla hatıra fotoğrafları çektirdi. Kayserispor’dan sonra Kayseri’nin 2. profesonel takımı olan Talasgücü Belediye Spor Kulübü hakkında  e- spor merkezi standında konuşan Yalçın, “Müstakil binada Türkiye’nin ilk kurumsal olarak lisanslı e spor kulübüyüz. Kadınlarla da ilgili çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı. 
Son olarak sahneye çıkarak konuşmasını yapan Yalçın, “Çocuklar okullar açılmadan önce son programımız belki bu. Hepinize eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum. Dünyayı yönetecek olan sizlersiniz. Mutlaka en az bir sanatı üzerinizde taşımanız lazım” dedi.