Kayseri Pozitif Gençlik Spor İzcilik Kulübü Derneği tarafından "2020-I Genel Çağrı" başvuru kapsamında hazırlanan “POZİTİF OKU/YORUM” isimli Projede kütüphaneye gelen gençler sadece kitap okumuyor; doğal, taze helal ve sağlıklı atıştırmalıkların ikram edildiği kütüphanede hareketli yaşam da ön planda tutuluyor. Geçtiğimiz günlerde sağlık için adım atarak doğa yürüyüşü yaparak kitap okuyan gençler bu hafta bisiklet turu, lazer game etkinliği ve at binme faaliyetlerini gerçekleştirdiler.

Derneğin faaliyetlerine katılan H. C Saltık, Pozitif Gençlik Spor İzcilik Kulübü Derneğinin yapmış olduğu bu projede birkaç etkinliğe katıldığını ve eğlenirken öğrendiklerini belirtti. Kayseri Pozitif Gençlik Spor İzcilik Kulübü Derneği başkanı Mustafa Olgunharputlu Kitap Kahve projelerine katılan tüm gençlere teşekkür ederek konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Pozitif Oku/Yorum Projemizle her işinde sağduyulu, sevgiyi esas alan, hayatın her alanında var oluş gayesine uygun bir yaşam tarzını içselleştirip yaşamaya gayret eden, her türlü ayrımcılıktan uzak bir şekilde önyargıları kırarak birbirini anlamak için daha fazla çaba sarf etmeye istekli, gönül ve zihinleri açık, haysiyetli, olumlu nitelikte bireylerin yetişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Bir yandan inancımıza ve kültürümüze uygun davranış kurallarının öğrenilmesi, benimsenmesi ve uygulanmasına katkıda bulunacak; doğru inancı, doğru düşünceyi ve güzel ahlâkı öğreten güvenilir eserlerin okunmasını sağlayacak; okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlayacak; bir yandan da sosyal, kültürel, psikolojik ve sportif etkinlikleri yapabilecekleri kaliteli ve özgün işlere imza atacak gençlerin yetişmesine katkı sağlayacak bir Kitap Kahve ortamı oluşturduk.

Oluşturduğumuz Kitap Kahve projesi ile kendisinin farkında olan; gayelerine uygun, yüksek amaçları ve değerleri benimsemiş, toplum içerisinde özellikle ihtiyacını hissettiğimiz güzel ahlaka ihtiyaç duyulan rehberliği etkili ve güncel bir içerikle, yaygın ve estetik bir şekilde tüm gençlere sunan; insaf sahibi, güzel ahlâklı, temiz kalpli, doğru düşünen kendini ifade etmede özgün ve özgür davranabilecek ideal bir gençlik için faaliyetlerimiz devam ediyor. Proje boyunca çeşitli faaliyetlerin yürütüleceği projemizde bu hafta bisiklet turu lazer game, ve at binme faaliyetleri gerçekleştirdik. Ödüllü ve eğlenceli KAHOOT yarışması da düzenlediğimiz etkinliklerimizde birlikte kitap okumaya, sağlıklı ve hareketli yaşam için Harekete geçmeye tüm gençlerimizi bekliyoruz."(BGC)

Editör: Haber Merkezi