Ramazan Bayramı dolayısıyla yapılan ziyaretlerde ilk olarak Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesini ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şubesini ziyaret edildi. Ziyarete, Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve eski Tabii Kaynaklar ve Enerji Bakanı Taner Yıldız ile birlikte birçok protokol üyesi katıldı.
Yapılan ziyarette, Vali Günaydın:” Mübarek Ramazan Bayramı’nın ülkemize ve bütün İslam alemine hayırlı olmasını Allahtan niyaz ediyorum. Bu vesileyle de tüm şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi de rahmet ve minnetle yad ediyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Gerek yurt için de gerekse yurt dışında vatan için görev yapan tüm güvenlik güçlerimizin Allah yardımcısı olsun, ayaklarına taş değmesin. Onlar bizim için orada görevlerini yapıyorlar Allah razı olsun onlardan. Bizde Kayseri olarak bütün kurumlarımız olarak ve vatandaşlarımız olarak bütün şehit ve gazilerimizin yanındayız. Onların talepleri bizler için çok önemlidir, elimizden geldiği kadar onlara yardımcı oluyoruz. Bizim bütün kurumlarımız her bayram olduğu gibi bu bayramda da bütün şehit ailelerimizi ve gazilerimiz ziyaret ediyor. Bu ziyaretler sırasında da bir arzu ve talepleri olduğu zamanda kurumlarımız yerine getirmeye çalışıyor. Kayserimizdeki bu birlik ve uyum içerisinde bütün alanlarda çalışma yapılıyor. Tekrardan tüm Kayserili hemşerilerimizin bayramını kutluyorum, hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verirken,
Başkan Büyükkılıç ise:” Değerli dernek başkanımızın şahsında, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin bayramlarını tebrik ediyorum. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bayram birlik beraberlik demek, bunun en güzel örneklerini kayserimize sergiliyoruz, dayanışma içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kayserili hemşerilerimizin, bütün İslam aleminin ve tabii ki bu bayramın tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını temenni ederek hepimizin bayramını tekrardan kutluyorum” dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz,” Burada İslam aleminin ve şehit ailelerinin başta olmak üzere tüm gazilerimizin, hemşerilerimizin bayramının hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Yurt içinde ve yurt dışında görev yapan askerlerimizin, polislerimizin de bayramlarını tebrik ederim. Allahtan onlara güç kuvvet vermelerini temenni ederim. Onlar, bizlerin burada rahat oturabilmesi ve bayrağımızın dalgalanması için ailelerinden, çocuklarından ayrı şekilde görev yapıyorlar. Bizler de şehit aileleri, gazileri ve millet olarak güvenlik güçlerimizin yanlarında olduğumuzu göstereceğiz, göstermeye de devam edeceğiz. Sizlere de bizleri onurlandırdığınız, buraya geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum ve tekrardan bayramınızı kutluyorum” dedi.
Şehit yakınlarının, gazilerin ve tüm Kayseri halkının bayramını kutlayan Yıldız,” Şehit yakınları ve gazilerimizle her zaman yanlarında olduk bundan sonrada yanlarında olacağız inşallah. Kendilerini, rahmet ve şükranla andığımız şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum, gazilerimize de hayırlı uzun ömürler nasip etsin. Kendilerine müteşekkir olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Bu vesileyle başta gazilerimizin ve şehitlerimizin nazdın da bütün Kayserili hemşerilerimizin de Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. İnşallah hep beraber omuz omuza ülkenin bölünmez bütünlüğü üzerine gayret edip çalışacağız. Tekrardan bayramınızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Ardından Kayseri İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. Törene, Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan, Hava Pilat Tuğgeneral Vedat Öncel, Komando Tugay Komutan Vekili Fikret Poyraz Sinmez, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yusuf Eskitürk, İkinci Antarif Anabakım fabrika müdürü Albay İlhan Coşkun ile birlikte emniyete bağlı müdürler, amirler ve protokol üyeleri katıldı.
Editör: Haber Merkezi