Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edildikten Ankara Yüksel Caddesi’nde direnen eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi 71’inci gününe girdi.

Akademisyen Gülmen ve öğretmen Özakça’nın direniş alanı Yüksel Caddesi, açlık grevinin 71’inci gününde de destekçi akınına uğradı. CHP Milletvekilleri Ali Şeker, Orhan Sarıbal, Sibel Özdemir, Mustafa Akaydın, Şenal Sarıhan, Gaye Usluer, Ali Akyıldız, Zülfikar İnönü Tümer, HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve şair Ataol Behramoğlu ile Ahmet Telli 71’inci günün ziyaretçileri arasında yer aldı.

Polisin görüntü almasına tepki

Gülmen ve Özakça’nın direniş alanına gelmesinin ardından “Açlık grevi direnişçileri yalnız değildir” sloganı atıldı. Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde Gülmen ve Özakça’nın destekçileri ile görüştüğü sırada polis ekiplerinin yakından görüntü almasına tepki gösteren destekçiler, “Görüntümüzü almayın. Gidin, bizi yalnız bırakın” dedi. Kısa süreli bir gerginliğin yaşandığı direniş alanında polis ekipleri geri çekilene kadar tepki sürdü.

"Haklı bir direniş içerisindeler"

Yaşanan gerginliğin ardından CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer bir açıklama yaptı. AKP’nin OHAL’i kendi hukuksuzluklarını örtmek için kullandığını söyleyen Usluer, “AKP, kendi siyasi yolsuzluklarının üstünü örtmek istiyor. Semih ve Nuriye, haklı bir direniş içerisindeler. Bu direnişi yalnız kendileri için değil, aynı zamanda KHK’ler ile mesleklerinden ihraç edilen on binlerce kamu emekçisi için sürdürüyorlar. ‘Bizi, yargısız infaz etmeyin’ diyorlar. Adaletin inşasını sağlamak istiyorlar” dedi.

"Siyasi iktidarın cinayetlerine yenisi eklenir"

Usluer’in ardından şair Ataol Behramoğlu konuştu. Gülmen ve Özakça’yı ziyaret ettikten sonra yemek yediği için utandığını söyleyen Behramoğlu, “Son derece büyük üzüntü ve utanç duyuyorum. Arkadaşlarımızın ölmesi ya da sakat kalması, siyasi iktidarın cinayetlerine bir yenisini daha ekler” diye konuştu.

"Saldırılar sürerse Yüksel Caddesi’nden ayrılmayız"

Son 5 gündür direniş alanının her gece polis saldırısına uğradığını ifade eden Nuriye Gülmen, Yüksel Caddesi’nin büyük bir mücadele sonrası kazanıldığını ve bir daha kaybedilmeyeceğini söyledi. Açlık grevindeki 71’inci günü geride bırakan Gülmen, “Biz bu direniş alanını dişimizle, tırnağımızla kazandık. Bu alanı şimdi yeni saldırılarla almaya çalışıyorlar. Burası benim ve Semih’in evi. Saldırıların sürmesi durumunda biz de artık alandan ayrılmayacağız. Gözaltına alınacaksa birileri, bizi de gözaltına alacaklar” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi