Yerel seçimlerinin ardından başlayan siyasette 'yumuşama' süreci devam ederken, seçimlerde sandıktan birinci parti olarak çıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, peş peşe dikkat çeken görüşmeler yapmıştı. CHP Lideri Özel, önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonra da MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelmişti.

TAHA HÜSEYİN KARAGÖZ'ÜN ZİYARETİ OLAY OLDU

Ankara'daki görüşme trafiğine damga vuran ise Taha Hüseyin Karagöz ziyareti oldu. Özel'i makamında ziyaret eden Karagöz, “Sadece görüşmek bağlamında değil, sahiplenmeyi de katıyor. Türk politikası adına umut verici gelişmeler doğrusu” diyerek fotoğraflar da paylaşmıştı.

GM-1lOwXsAAUyvt

TEPKİ ÇEKMİŞTİ: "BU GÖRÜŞMEYİ KİM AYARLADIYSA HAİN ODUR"

Karagöz'le görüşen CHP liderine tepkiler ise peş peşe geldi. Ece Üner, Yılmaz Özdil ve Şahan Gökbakar gibi isimler söz konusu ziyarete tepki gösterirken en sert yorum ise gazeteci Fatih Altaylı'dan gelmişti.

GM-1lOxXoAA2Ql3

Altaylı "O kişi AK Parti yanlısı bir trol. CHP'li, muhalif veya AK Parti'yi eleştiren kişilere ağır saldırılarda bulunan, sanki saygın bir görüntüsü varmış izlenimi vererek AK Parti saflarında yer edinmeye çalışan, çok net herkesin trol olduğunu bildiği bir kişi. Bu görüşmeyi kim ayarladıysa hain odur" demişti.

GHFDH

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AÇIKLAMA: "NİKAH DAVETİYESİ İÇİN UĞRAMIŞ"

Gelen eleştirilerin ardından CHP lideri Özel’den söz konusu fotoğrafa dair bir açıklama geldi.

Müteşebbis Gücümüz, Kayserimiz İçin bir Değer Müteşebbis Gücümüz, Kayserimiz İçin bir Değer

Halk TV’den İsmail Küçükkaya’ya konuşan Özel, “Geçmişte televizyon programlarına katıldığım birisi. Dün de Ankara’da bir çok siyasiye uğramış. Bana da Meclis’te uğradı. Nikah davetiyesi verdi. Meclis’te kapının önünde biz seni içeri almayız diyecek halimiz yok." dedi.

JKHKJHL

KARAGÖZ ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Taha Hüseyin Karagöz, Özgür Özel ile görüşmesinin ardından yapılan eleştirilere yanıt olarak Ekol TV'de yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Özgür Özel'le TBMM'deki 23 Nisan Resepsiyonu'nda karşılaştık. 'Taha'cım nasılsın' dedi, selamlaştık. 'Bayramda notunu aldım, ameliyat geçirdiğim için dönemedim' dedi. Ben de 'bayramınızı kutlayıp tekrar hayırlı olsun demek için aramıştım' dedim. O da 'en kısa sürede görüşelim' dedi. Ben de randevu talep ettim. Böyle gelişti.

Sayın Özel ile iki yıldır gazeteci - siyasetçi hukuku içinde görüşüyoruz. Özel, iktidara yakın medyaya çıkarılmazken biz görüşmüştük. Ben vatan, bayrak ve ezanla derdi olmayan herkesle görüşürüm. Özgür Bey Hamas’a ‘terör örgütü’ diyor, ben demiyorum. Pek çok kişi benim gazeteciliğimi eleştiriyor. Ben bu insanları gittiğim savaş noktalarında, deprem bölgelerinde görmedim.”

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ