Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi açılış ve programa katılmak üzere gittiği Kütahya’da AK Parti İl Teşkilatı Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Özhaseki, Türkiye’nin terörle mücadeleyi başarılı bir biçimde sürdürdüğünü belirtti. DEAŞ gibi terör örgütleriyle en büyük mücadelenin Türkiye tarafından verildiğine dikkat çeken Özhaseki, hiçbir ülkenin bu mücadeleleri sürdürürken ayakta kalamayacağına ancak Türkiye’nin yaşananlara rağmen, önemli bir ekonomik büyüme hızı yakaladığını söyledi. Özhaseki, “Rabbim bu ülkeyi, bu ülkenin insanlarını seviyor ve zamanına göre de lider gönderiyor. Eski Türkiye’deki ezik tipler olsaydı tüm bu oyunlar karşısında boynunu bükerlerdi, batıyla anlaşmanın yolunu bulacağız diye çırpınırlardı adeta. Hamdolsun aslan gibi, yiğit bir liderimiz var. İçerideki katillerin bozguncuların canına okurken yurt dışında da ülkemizin menfaatini savunuyoruz. Bir taraftan bunlarla mücadele ederken ekonomide başarıdan başarıya koşuyoruz. Dikkat edin bu işleri yapan bir ülke ayakta kalmakta zorlanır ancak biz büyümede neredeyse dünya birincisiyiz. 7.4 büyüme hızımız var. Sene sonu için geldiğimde aynı büyüme oranını hatta daha fazlasını yakalayacağız. Bir çok da yatırım yapıyoruz. Bu kadar sıkıntı içinde bir bakan buraya gelip arıtma tesisi açılışını yapıyorsa Tavşanlı’da bir tesis açıyorsa bunların değeri de yüz milyon liranın üzerindeyse bu Türkiye’nin büyüdüğünün alametidir. Cumartesi günü kendi şehrimdeydim. Bir çok alt geçidin, kentsel dönüşümdeki yeni yapıların, hastanelerin temelini atıp, açılışını yaptık. Şuanda dünyada 10 tane büyük proje var. Bunların 6 tanesi Türkiye’de. Bunlar Türkiye’nin büyüdüğünün göstergesi. Ben inanıyorum ki iyi niyetle biz yola çıktık. Biz uğraşırken Cenab-ı Allah da bizim yardımcımız. O bizim tutan elimiz, gören gözümüz, yürüyen ayağımız oluyor. Allah birliğimizi dirliğimizi bozdurmasın. İnşallah biz bir oldukça bu işlerin üstesinden geliriz” diye konuştu.

“VEKİL OLACAĞIM, BAŞKAN OLACAĞIM DİYE MÜCADELE EDİLMEZ”

Kendisini dinleyen partililere seçim faaliyetlerine yönelik dikkat çekici açıklamalar yapan Bakan Özhaseki, İl Meclisi üyelerine “teşkilatımıza ve Genel Merkezimize güvenelim” mesajı verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hangi isim aday gösterilirse onun için çalışılması gerektiğini vurgulayan Özhaseki, “Divanda oturacağım diye mücadele olmaz. Milletvekili olacağım diye mücadele olmaz. Başkan olacağım diye mücadele olmaz. Bir gün olsun ben başkan olacağım demedim. Her seçim öncesinde gittim tüm teşkilat huzurunda dedim ki arkadaşlar, teşkilatımıza güvenelim, Genel Merkezimize güvenelim Tayyip Bey kimi aday gösteriyorsa hizmet edelim, ona gayret edelim. Eğer büyükşehir belediye başkanlığına hangi arkadaşımızı koyarsak, kim olursa olsun, seçim günü akşama kadar yanında koşacağım. Onun seçildiğini göreceğim, mazbatasını alacağım, alnından öpeceğim, hakkınızı helal edin deyip gideceğim. Herkes böyle yapsın lütfen dedim. Dava kardeşliği böyledir, dava adamlığı, dertli olmak böyledir. Milletvekili olmak da belediye başkanı olmak da içimizden geçebilir. Ancak buraya ulaşmak için asla gıybet edilmez. Asla iftira edilmez bir başkası çekiştirilmez öyle olursa bereketi kaçar bu işin. Allah güzel kardeşlerimize, dava şuuru olan kardeşlerimize burayı nasip etsin. Çünkü sadece milletin yükü yok. Ümmetin yükü var. Eğer Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları olmazsa Doğu Guta’dan kimsenin haberi yok. Eğer o olmazsa Myanmar’da zulüm gören kardeşlerimizden, Filistin’deki acılardan kimsenin haberi yok. Böyle kutlu davanın erleri olarak bizler de üzerimize düşeni hakkıyla yapmalıyız” açıklamalarında bulundu.

”EN TEHLİKELİ ÖRGÜT FETÖ”

Açıklamalarında devam eden terörle mücadele konusuna da değinen Bakan Özhaseki, terör örgütleri arasında en tehlikeli örgütün FETÖ olduğunu belirtti. FETÖ’nün yaptığı işlerin İslam ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını vurgulayan Özhaseki, FETÖ tarafından kullanılan insanların acınacak durumda olduğunu söyledi. Özhaseki, “İslam dininin kurallarını Cenab-ı Hak koymuştur ve değişmez. Bizim önderimiz rehberimiz Hazreti Peygamberimizdir. Hoca dediğimiz kişiler eğer Kur'an'a ve sünnete uyuyorlar ise başımız üzerinde yerleri vardır. Değil ise Allah onların belalarını versin. Onlardan hoca moca olmaz. Kimse Kur'an'ın üstünde değildir. Kimse peygamberimizin üstünde değildir. FETÖ'cüler kendilerini saklamak adına namaz kılmıyor, içki içiyor, hırsızlık yapıyor, iftira ediyorlar. Çeşitli kumpaslar kuruyorlar. Şu gözlerim Kayseri'de şu anda FETÖ'den tutuklu komutanın ramazan ayında viski içtiğine şahit. Bugün peygamberimiz yaşasaydı, bunların yaptıklarını yapar mıydı? Bugün Türkiye'nin aleyhine yurt dışında çalışan en tehlikeli örgüt FETÖ'dür” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi