Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon çalışmaları devam ederken, Bankalar Caddesi’nde ki esnaflar da devam eden çalışmaları yorumladı. Bölgede aktarlık yapan Adil Güler, çalışmaların beklediklerinden yavaş ilerlediğini belirtti. Güler,” Bir iş yapılırken mutlaka cefa çekilecek bu cefa ister istemez çekiliyor. Benim için en uygun zaman yani gurbetçilerin gelmesinden hemen akabinde olması bizim için en uygun bizim kendi açımızdan iyi oluyor madem böyle bir proje yapılacaktı 2 senedir burada boş oturduk. Pandemiden döneminde olsaydı daha iyi olurdu. Hem kendileri için de çok daha iyi olurdu. Çarşıda kimse olmuyordu rahat hareket ederlerdi. Şimdi bir tarafı yapıp bir tarafı yıkıyorlar paslaşa paslaşa devam ediyorlar. Mümkün olduğu kadar rahatsız etmemeye çalışıyor ama yine de umduğumuzdan daha çok yavaş gidiyor. 15’inde teslim edilecek deniliyor. Şu anda öyle bir tarih imkânsız görünüyor. Ayın sonuna kadar da razıyız eğer becerebilirlerse. İşlerimizin neredeyse 3’te 1’e düştü. Kimse tozun toprağın içine greyderlerin arasında alışveriş yapmak istemiyor” dedi.

Çalışmaların devam ettiği Bankalar Caddesi’nde dönercilik yapan Kazım Akkaya, “Bu çalışma ayın 15’inde değil yaz sonu biter. Yol çalışması işlerimi etkiledi, sabahtan akşama kadar oturuyorum. Baştakilerin bir an önce gitmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Giyim sektörüyle uğraşan Zeki Küçüktalaslı, çalışmalara geç kalındığını belirtti. Küçüktalaslı,“10 günüdür siftah etmedik. Dükkânı kapattık gidiyoruz. Bu çalışmayı pandemi döneminde yapmalılardı. Şimdi iş yapacağımız zaman maalesef ki her taraflı darmaduman. Böylelikle bu yol çalışmasından dolayı müşteri geçemiyor gelemiyor” diyerek konuştu.
Sarraf Zafer Karayiğit, çalışmalardan dolayı işleri etkilense de bunun olması gerektiğini söyledi. Karayiğit, “Bu yol çalışması yapılması gereken bir işlemdi belediyenin yaptığı işlere saygı duyuyorum. İşlerimizi etkiliyor ama olması gereken bu ama yapılan projenin içeriğine yaptığımızda çarşımıza ilerleyen dönemlerde çok büyük katkıları olacak. Milletimiz de rahat olacak herkese nesih bir ortam çıkarılacak. Satışlarımızı tabi ki etkiledi ama bunlar olması gereken şeyler, sanırım 15 Haziran burayı bize teslim edecekler” dedi.

Sarraf Faruk Özyazgan, çalışmalar işlerini etkilese de ileride sorun olmayacağını belirtti. Özyazgan, “Çalışmalar yavaş gidiyor ama ileride harika olacağına inanıyoruz. Yapılan güzellikleri gördüğümüz zaman işimizi etkilese de sorun olmuyor. Önemli olan ileriyi görmek” dedi.

Editör: Haber Merkezi