Apartman yaşamının gereği,zaman zaman komşuluk ilişkilerin, zedeleyecek boyutlara kadar ulaşan yöneticilik görevi sırasında karşılaşılan sorunlar,bu alanda profesyonelleşmeyle ortadan kalkıyor.

Birçok Büyükşehir’de olduğu gibi Kayseri’de de profesyonel Bina yönetimleri, apartman ve site yönetim hizmeti vermeye başladı. Kayseri’de profesyonel apartman ve site yöneticiliği yapan ve ”Çözüm size yaşadığınız mekanlarda kalıcı çözümler sunuyor” ilkesiyle hizmet veren Çözüm Bina Yönetimi, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinçsoy, KAYSERİ YEREL HABER’e yaptığı açıklamada apartman ve site yönetimi sırasında komşuluk ilişkilerinin zedelendiğini bu nedenle kimsenin bu görevi üstlenmek istemediğini dikkate alarak yola çıktıklarını söyledi.

Apartman ve site yöneticiliğinin zor ve meşakkatli iş olduğunu, gelişmiş ülkelerdeki profesyonel anlayışın Türkiye’de de yaygınlaşmaya başladığını belirten Mehmet Dinçsoy,”Bu hizmetimizle apartman, site yada iş merkezlerinde bulunanların arasındaki sorunları en aza indiriyoruz” dedi.

Çözüm Bina Yönetimi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinçsoy, yaşamın hızlılığı büyük şehirlerde komşuluk ilişkilerinin de buna paralel olarak gerildiğini ifade ederek,şunları söyledi: ”Apartmanlar birbirlerini tanımayan insanların yaşadığı küçük köylere dönüşüyor. Özellikle de apartman yönetimleri esnasında çıkan karmaşıklıklar ve buna paralel olarak da komşuluk ilişkileri, iyice zedelemektedir. Bu düşünceden hareketle apartman içindeki huzuru sağlamak ve komşular arası gerilimi azaltmak için apartman yönetimleri profesyonel yönetimlere bırakılmaya başladı.

Kat Malikleri Kanunu (KMK),binaların dışarıdan yönetilmesi için kat maliklerinin yönetici atayabilmelerini belirtmektedir. Profesyonel bina yönetiminin dayanak noktası bu maddedir. Profesyonel yönetici kat malikleri vekili ile kanunda belirtilen şekilde binaları yönetiyor.”

KAYSERİ’DE ÖNEMLİ KURUM

Uygulamanın özellikle Avrupa’da ve ABD’de yaygın olduğuna dikkat çeken, Kayseri için ise çok önemli bir oluşum olduğunu belirten Mehmet Dinçsoy, şöyle konuştu: ”Aidatların toplanmasından daire içindeki tesisatın onarımına kadar uzanan profesyonel apartman yönetimi tarzını örnek aldık. Daire içi hizmetleri profesyonel yönetici kapsamı içinde yapıyoruz. Apartman yönetim hizmetini daire başına 7 lira ödeme karşılığında yaptıklarını ifade eden Mehmet Dinçsoy, şöyle devam etti: ”Profesyonel yönetim olarak binanın aidatlarının toplanmasından, faturaların ödenmesine, görevlinin SGK bildirgesinin verilmesine, muhasebe yani gelir-gider hesaplarının düzenli orak tutulmasına, belediyede diğer kamu ve özel kuruluşlarda apartmanın sorunlarının çözümüne, bahçe bakımından, cephe boyasına, akan çatıya kadar tüm sorunları çözmeye çalışıyoruz. Kayseri’de profesyonel bir ekiple faaliyet gösteren, bırakın biz yönetelim siz rahat edin diyen ve 13 bin vatandaşımıza sağlıklı hizmet sunan Çözüm Bina Yönetimimiz var artık”

Çözüm Bina Yönetim Kurul Başkanı Mehmet Dinçsoy, vatandaşların en önemeli açmazlarının profesyonel yöneticiye güven meselesi olduğunu da sözlerine ekledi.

HABER-SELAHATTİN KARAKOÇ

Editör: Haber Merkezi