Türkiye Büro Çalışanları Sendikası Türk- Şube Başkanı Muammer Öner ve sendika üyeleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a iletilmek üzere Türkiye genelinde dilekçe kampanyası başlattı. Türk Büro-Sen Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Kayseri Adliyesini ziyaret ederek dilekçe kampanyasına katılma çağrısı yaptı. Ardından toplanan dilekçeler Ptt Kargo ve faks yoluyla Başbakanlık ve Adalet Bakanlığına ulaştırıldı.

Çalışma barışı korunması gerekiyor

Muammer Öner yaptığı açıklamada, "Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a mektup yazarak, adalet çalışanlarının sadece Hâkim ve Savcılardan oluşmadığını, 50 bini aşkın adalet çalışanı yazı işleri müdürleri, zabıt kâtipleri, mübaşirler, teknik elemanlar ve hizmetlilerin de bu tasarı kapsamına alınarak, Adalet çalışanlarının tamamına iyileştirme yapılması ve çalışma barışının korunması gerektiğini vurguladık" dedi.

Öner, "HSYK seçimleri yaklaşırken Hakim ve Savcılarımızın maaşlarında artış gündeme getirilmesinin ne anlama geldiğini herkes çok iyi bilmektedir" diyerek "Yaklaşan HSYK seçimlerini etkilemeye yönelik olarak hakim ve Savcıların maaşlarına yapılacak artışların Hakim ve Savcılarımıza hakaret anlamına geleceği de açıktır. Ülkemizde Adalet Kurumu ile bu denli oynanması, toplumda adalete duyulan güveni zedeleyeceği ve sonucun nerelere gideceği çok iyi hesap edilmelidir" diye konuştu.
Kampanya Türkiye genelinde hafta sonuna kadar devam edecek.
 
Editör: Haber Merkezi