Dedeman Otel düzenlenen törenle 75 yıl önce temellerinin atıldığı, tarihi İpek Yolu'nun duraklarından Kayseri'de açıldı.

"KAYSERİ KABUĞUNA SIĞMIYOR ARTIK"

Açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz Kayseri'nin endüstri ve ticaret ile bilindiğini ancak son dönemde turizmle de öne çıktığını belirterek; "Bir çok şehre ilham kaynağı olan Kayseri artık kabuğuna sığmayan bir şehir haline geldi. Kayseri pek çok turisti ağırlıyor. Erciyes'te 7 yeni otel daha yatırım belgesi aldı. Kayseri, Türkiye'nin önemli bir destinasyonu haline geldi" dedi.

"KURULUŞLAR UYUM İÇERİSİNDEYSE ŞEHİRLER BÜYÜYOR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özheseki de otelin şehre hayırlı olması temennisinde bulunarak, hayırsever Dedeman Grup'un kurucusu merhum Mehmet Kemal Dedeman'ın hayırsever oluşundan bahsetti. Özhaseki yerli ve milli olmaya vurgu yaptığı konuşmasında, herkesin doğduğu toprakları sevdiğini paylaştı ve kurumlar arasında uyum olan şehirlerin büyüdüğünü ifade etti.

"TURİZMDE DEDEMAN ZİNCİRİNİN OLMAMASI BÜYÜK BİR EKSİKLİKTİ"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise Kayseri'de, turizmde Dedeman zincirinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirterek "Turizm bağlamında endüstri ve ticaret merkezi olan bu güzel şehrimizi turizmde adım adım ilerleme bağlamında elbette ki Dedeman zincirinin olmaması büyük bir eksiklikti. Kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah bununla yetinilmemesini adımların daha da Kayseri'mizde Dedeman ailesi olarak ilerlemesini temenni ediyorum" diye konuştu.

BANU DEDEMAN "35 OTEL, 5 BİN ODA, 11 BİN YATAK KAPASİTESİNE ULAŞTIK"

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Dedeman Otel'in açılışı gerçekleştirildi.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi