Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yapılan atamalar çerçevesinde Kara Kuvvetleri'nde 74 general, Deniz Kuvvetleri'nde 36 amiral ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 17 generalin görev yerleri ve pozisyonları değişti. Karara göre Kayseri’de iki komutanlığa yeni atama yapıldı. Karara göre Tuğgeneral Osman Aytaç Kayseri 1. Komando Tugay Komutanı ve Tuğgeneral Haldun Taşan da 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi komutanı oldu.

Resmi Gazete’nin 5 Ağustos 2020 sayısında yer alan atama kararına göre; Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda 127 general ve amiralin görev yerleri değişti. Bu kapsamda, Kara Kuvvetleri’nde 74 general, Deniz Kuvvetleri’nde 36 amiral ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda 17 generalin görev yerleri ve pozisyonları değişti.

Kayseri 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay’ın yerine Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunan 19. Motorize Piyade Tugay Komutanlığı’nda görevli olan Tuğgeneral Osman Aytaç atandı.

Ayrıca 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke’nin emekliye ayrılmasından sonra yerine Eskişehir’de yer alan Muharebe Hava Kuvveti Komutanlığı Başkanlığı Lojistik Başkanlığı Komutanlığı’nda görevli olan Haldun Taşan atandı.

Editör: Haber Merkezi