Meydana gelen yangınlar nedeniyle üzgün olduğunu belirten Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Türkiye’mizin çiğerleri ormanlarımız. Onlara gözümüz kulağımız gibi bakmamız lazım. Aladağlar Milli Parkında 3 gün önce çıkan orman yangınında bugün itibariyle mutlu sona ermiş olduk. Yangını kontrol edebilir noktadayız. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Ne olur biraz daha dikkatli olalım. Burası piknik alanımız, piknik hayatımızın olmazsa olmazım. Geldiğimiz zaman ateşlerin tamamen söndüğünden emin olalım. Takside giderken özellikle seyir halindeyken bir sigara izmariti bu hale getirebiliyor. 3 günden beri milli servetimiz, ciğerimiz yandı. Bu noktada vatandaşlardan hassasiyet bekliyoruz” diye konuştu.

“YANGININ SEBEBİNİN SİGARA İZMARİTİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

Öztürk, “Yetkililerle görüştük, ‘başkanım sabotaj ihtimali olsa birkaç noktada çıkar’ dediler ama bizler büyük bir ihtimalle yangının sebebinin sigara izmariti nedeniyle çıktığını düşünüyoruz. Fakat saf olmaya da gerek yok, Türkiye’nin birçok yerinde yangın çıkınca insan tabi ki ister istemez Aladağlar Milli Parklarında da bir sabotaj ihtimalini göz ardı edemeyiz.” diyerek yangının çıkma sebebinin sigara izmariti olduğunu düşündüklerinin ifade etti.

“YANGIN TÜRKİYE’DE Kİ İNSANLARI BİRLEŞTİRDİ"

Öztürk, “Bugün bir mutluluğumu paylaşmak isterim. Sağolsun öğrencilerimiz biz 1 yerine 100 tane ağaç dikeceğiz diyerek yemin etmişler. Buda geleceğe emin adımlarla ve ümitle bakmamızı gerektiriyor. Yangının hiçbir zaman güzelliği olmaz ama bu yangının şöyle bir güzelliği oldu, Türkiye’de ki insanlarımızı birbirine birleştirdi” diyerek yangın sayesinde Türk milletinin birlik olduğunu ifade etti.(BGC)

Editör: Haber Merkezi