Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan düzenli yardım alan ve yeni müracaat edecek olan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın muhtaçlık kriterlerine uyan ailelerin 24-60 ay aralığındaki çocuklarının temel beslenme ihtiyaçlarına destek olmak, yaşam standartlarını iyileştirmek ve yükseltmek amacıyla süt dağıtımı yapılmaya başlandı. 1 Eylül itibariyle başvuruları başlayan çalışmada bugüne kadar bin 702 başvuru talep formu dolduruldu. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, başvurusu kabul edilen 157 aileye bugün itibariyle süt dağıtımına başladı. Haftada çocuk başına 3 litre olmak üzere, ayda 12 litre süt dağıtımı, ihtiyaç sahibi ailelerin belirttiği adreslere telim edilecek.

İstenilen belgelerin eksiksiz getirilmesi sonrası, yapılan taleplerin Değerlendirme Komisyonu tarafından incelemeleri devam ederken, başvuru şartlarını taşıyan ihtiyaç sahiplerine dönem dönem süt ve gıda ürünleri desteğinin süreceği belirtildi.

2 ila 5 yaş arasında gelişme çağındaki çocukların sağlıklı gelişimlerine destek olmak amacıyla başlatılan hizmetin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini söyleyen Büyükkılıç, “Kentimizde eğitimden ulaşıma, kültürden sosyal yaşama kadar pek çok alanda sistemli bir şekilde hizmetler gerçekleştiriyoruz. ‘İhtiyaç nerede, Büyükşehir orada’ şiarıyla özverili bir şekilde Kayserililere hizmet etmeye devam edeceğiz. Kayserili hemşerilerimize hizmet etmeyi ibadet bilen anlayışla çıktığımız bu yolda, birliğimizin, beraberliğimizin vermiş olduğu güçle tüm hizmetlerimiz, aynı özveri ve aynı gayretle devam edecek. Rabbim birlikteliğimizi daim kılsın” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi