Cami Kebir’in güneybatı tarafında yerleşen Kadı Hamamı, Kayseri’nin mimari değeri en yüksek hamamı olarak gösteriliyor. 479 yıldır mevcudiyetini koruyan hamam, 1 Temmuz’da başlayan “kontrollü normalleşmenin üçüncü etabı ile birlikte tekrar faaliyete geçerek misafirlerini dört gözle bekliyor. Çifte hamam olarak moloz taştan yaptırılan hamamın işletmecisi Cevdat Polat, 7 gün ve 24 saat hizmet vermeye başladıklarını, kapalı kaldıkları süre zarfında hamamda baştan aşağı tadilata gidildiğini dile getirdi.

HAMAMIMIZIN KÖTÜ ANILMASINDAN NEFRET EDİYORUM

Hamamın işletmecisi Cevdat Polat, Kadı Hamamı hakkında bilgilendirmede bulunarak “Kayseri’nin mihenk taşlarından biri olan yaklaşık 500 yıllık tarihi hamamımızı Kayseri halkının ziyaret etmesini, eski hâlinden eser kalmadığını görmesini isterdik. Kapalı olduğumuz 18 aylık süreç içerisinde tadilatla uğraştık ve ekibimizi yeniledik. Hamamımızın kötü anılmasından nefret ediyorum. Hedefimiz insanlara hizmet etmek ve onların gönüllerine girmektir. Eski kadro insanların cebine girmiş, gönlüne girememiştir. Biz insanların gönlüne talibiz” şeklinde konuştu.

“KAYSERİ’DE BİR İLK YAPIYORUZ”

Polat, 7’den 77’ye herkese hizmet verdiklerini vurgulayarak “Odalarımız çok nezihtir. Hamamımız 24 saat açıktır ve bu konuda Kayseri’de bir ilk yapıyoruz. Saat kaç olursa olsun, insanlarımız odalarımızda rahatça dinlenebilir ve temizlenebilirler. Bu durum kadınlarımız için de geçerlidir, örneğin çalışan kadınlarımız akşam saatlerinde gidebilecek hamam bulamayabilir ve bizim hamamımıza gelebilirler. Uzun yoldan gelenlere de hizmet vermekteyiz. 7 gün 24 saatlik hizmetimizi Kayseri’mize armağan etmek istiyorum” diye konuştu. Kendisinin hasta olduğunda sadece hamamlardan istifade ettiğini anlatan Polat, “Ben 60 yaşındayım, şu yaşıma kadar sadece iki kez ameliyatlarım için doktora gittim. Hastalandığım zaman hamama gelir, göbek taşına yatar, terimi atarım, dinlenirim, keselenirim ve dünyaya yeniden gelmiş gibi olurum” şeklinde konuştu.

BİR KİŞİ İÇİN ORTALAMA HİZMETİMİZ YEME-İÇME DAHİL 70 TL

Fiyatlar hakkında bilgi veren Polat, “Giriş ücretimiz 30 TL, Keseleme 15 TL, masaj 15 TL’dir. Bir kişi için ortalama hizmetimiz yeme-içme dahil 70 TL’dir. Sabunumuz ve çaylarımız bizdendir. Ayakkabı boyatma ve temizleme ücretsizdir” dedi. Hamamın bir çalışanı, yaptıkları keselemenin ardından cildin tahriş olmuş bölgelerine müdahalede bulunduklarını belirterek “Keselemeden sonra tahriş olmuş ciltlerde 80 derece kolonya kullanıyoruz, böylece mikropları yok ediyor ve cildi tazeliyor” diye konuştu.(BGC)

Editör: Haber Merkezi