Adalet Sarayı önünde toplanan bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar, ‘Basın Özgürlüğü’ nöbetine destek verdi. Büyük Birlik Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Döngel de Adalet Sarayı önüne gelerek açıklamalarda bulundu.

Döngel, "Bugün Hizmet Vakfı üzerinden yapılanlar aslında Türkiye’de demokrasiye ve hukuka yapılan sivil bir darbedir. Bu darbe sürecinin önce hukuki ayağı hazırlandı, daha sonra algı operasyonlarıyla psikolojik bir boyut üzerine taşınarak Hizmet Hareketi üzerinden bugün Zaman Gazetesi’ne ve Samanyolu televizyonuna yapılan hukuksuz operasyonlarla Türkiye’de hukuka ve demokrasiye bir müdahale edilmiştir. Bunun adı sivil darbedir. Hukuk katli yapılmıştır. 12 Eylül ihtilalinde bile hukuk daha vicdanlı davranmıştır’’ dedi.

Kayseri Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup, sık sık "Özgür Basın Susturulamaz’’, ‘’Demokrasiye Darbe’’, ‘’Demokrasiden Dönülemez’’ sloganları attılar. Basın Özgürlüğü nöbetinin ikinci gününde de Adalet Sarayı önünde toplanan grup olaysız bir şekilde dağıldı.



Editör: Haber Merkezi