Kendisi de doktor olan CHP Milletvekili adayı Çetin Arık, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınayarak, şiddetin sorumlusunun AKP zihniyeti olduğunu vurguladı. “Beni Türk hekimlerine emanet edin” diyen düşünce yapısının yerini ‘Doktorlara iğne bile yaptırmam” diyen malum zihniyetin aldığını belirten Arık, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’lilerin toplumun farklı kesimlerini hedef alan konuşmaları şiddeti körüklüyor, topluma kin ve nefret tohumları ekiyor” dedi.

CHP milletvekili adayı Çetin Arık, görevi başında öldürülen Dr. Kamil Furtun’un ölümünün ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde sağlık çalışanlarının düzenlediği eyleme katılarak, destek verdi. Kendisi de bir doktor olan Arık, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki eylemin ardından Kayseri Tabip Odası’nın kitlesel basın açıklamasına katılarak, şiddeti kınadı. Basın açıklamasının ardından değerlendirmelerde bulunan Arık, şiddettin temelinde AKP’nin toplumun farklı kesimlerini hedef alan, ötekileştiren bakış açısının yaptığını vurguladı. Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Kamil Furtun’a Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve tüm sağlık çalışanlarına başsağlığı dileyen Arık, “Türkiye, ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ diyen bir düşünce yapısından, ‘doktorlara iğne bile yaptırmam’ diyen bir malum zihniyete geçiş yaptı. Türkiye’de 13 yıldır, kendinden olmayan herkesi ötekileştiren, dışlayan, hedef gösteren bir zihniyet iş başında. Popülist yaklaşımlarla yeri geldi doktorları, yeri geldi askerleri, yeri geldi avukatları, yeri geldi kamu çalışanlarını, yeri geldi öğretmenleri, yeri geldi atama bekleyen öğretmenleri, yeri geldi asgari ücretliyi miting alanlarında yuhalattılar, hedef gösterdiler. Sonra çıkıp millet dediler. Peki, içinde doktor, asker, avukat, öğretmen, kamu çalışanı, işsizi, asgari ücretli çalışanı olmayan bir millet olabilir mi? Tüm bu kesimleri hedef gösteren AKP, kimi temsil ediyor. Biz onu biliyoruz. AKP’nin temsil ettiği millet değil, AKP’nin temsil ettiği millete küfreden yandaş işadamları…” dedi.


"BASIN HÜRDÜR SANSÜR EDİLEMEZ!"

Son olarak Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın hedef alındığını belirten Arık, “Komşularla sıfır sorun diyerek iş başına gelenler, Türkiye’de olduğunu gibi komşu ülkelerde de kin ve nefret tohumları ekti. Suriye’deki muhaliflere silah gönderip, kardeş kavgasını körüklerken suçüstü yakalanınca da olayları çarpıtmaya kalktılar. Güya Türkmenlere yardım gönderiyorlarmış. Peki, bundan neden Türkmenlerin haberi yok? Hani bunlar insani yardım malzemeleriydi? Tüm bunlara cevap veremeyen, alenen savaş suçu işleyenler şimdi suçlarını topluma anlatan gazetecileri hedef aldı. 1980 darbesinin ardından askerler tarafından hazırlanan Anayasa dahi ‘Basın hürdür, sansür edilemez’ derken, AKP zihniyeti kirli dünyalarını gizlemek için basına sansürün de ötesinde uygulamalarla gözdağı vermek istiyor” dedi.

"HAZİRAN DİRENİŞİNDEN DERS ALMAYANLAR SANDIKTA DERS ALACAK!"

Gezi olaylarının üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlatan Arık, AKP iktidarının Gezi Olaylarından gerekli dersleri çıkaramadığını ifade ederek, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Gezi olaylarını darbe diyerek Gezi’de ortaya çıkan tabloyu anlayamayan bir iktidar uzun soluklu olamaz. Gezi’de bir darbe girişimi yoktu. Vatandaşlar nasıl doğum yapacağından, hangi televizyonu izleyeceğine kadar nasıl yaşayacağına her şeyi belirlemeye kalkan malum zihniyete tepki gösteri. Ama iktidar bunu okuyamadı. Şimdi vatandaşlarımız Haziran direnişini bu kez sandıklara taşıyarak, 7 Haziran’da kendisini yok sayan malum zihniyeti sandığa gömecektir. Haziran direnişinden gerekli dersleri almayanlar, 7 Haziran’da anlayacakları bir ders ile karşı karşıya kalacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”


Editör: Haber Merkezi