Başkan Özdoğan açıklamalarına şöyle devam etti: "2020 yılı bütün dünyanın sıkıntılı geçirdiği bir yıl oldu. Bu pandemi bütün dünyayı bağlayan bir konu oldu. İnşallah en kısa sürede panik yapmadan, rehavete kapılmadan kurtulacağız bizde, kurumsal olarak sıkıntıdan kurtulma adına maske üretimi gerçekleştirdik. Belediye olarak 350 bin adet maske üretimi yaptık, sürekli hükümetimizin ve sağlık bakanlığımızın yayınlarını sıkı bir takip yaparak tedbirleri vatandaşlarımıza hatırlattık. Bu vesile ile virüsle mücadele eden bir sağlık ekibimiz oluştu. Bu bağlamda sağlık çalışanlarımıza da verdikleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederim."

PANDEMİ SÜRECİNİ EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRDİK

2020 yılında yaşadığımız pandemi her ne kadar işlerimizi etkilese de biz bu süreci en iyi şekilde değerlendirdik diyen Başkan Özdoğan şöyle konuştu:

‘’Yeni normalleşme ile birlikte çalışmalardaki açığımızı kapattık. Süreç içerisinde kilitli parke asfaltlama gibi sahada yapılması gereken bütün işlerimizi eksiksiz yapmaya gayret ettik."

Başkan Özdoğan yaşanılan sıkıntılı süreçte el ele verildiği zaman başarılamayacak bir iş olmayacağını da sözlerine ekledi.

KIZILTEPE MİLLET BAHÇESİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Başkan Özdoğan yapılan çalışmalar arasında yer alan Kızıltepe Millet Bahçesi hakkında bilgiler vererek millet bahçemizde 70 dönümlük alanda Kayserimizi en güzel şekliyle görebilme imkanına sahip olacağız diyerek yapılan çalışmaların doğaya zarar vermeden sürdüğünü söyledi.

Belediyemiz tarafından planlama ve proje çalışmaları tamamlanan, Kayseri ve Erciyes manzarasına hakim, Kızıltepe Mevkii’nde 70 dönümlük alanda çalışmaların ara vermeden devam ettiğini belirten Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, “Amacımız Hacılarlı ve Kayserili hemşerilerimize aileleri ile birlikte piknik yapabilecekleri ve dinlenebilecekleri bir alan oluşturmak” dedi. Başkan Özdoğan 1. etabın sonuna geldiklerini de hatırlatarak baharla birlikte çalışmaların kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Başkan Özdoğan ‘hedefimiz huzur alanları oluşturarak huzur ilçesi olmak’ dedi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER PARKIMIZIN ÇALIŞMALARI BAHARLA BİRLİKTE BAŞLAYACAK

Başkan Özdoğan, İlçemizdeki ekonomik sosyal ve kültürel ihtiyaçları geliştirerek Hacılarımızı daha iyi bir konuma getirmek için ‘’Yaklaşık 30 bin metrekarelik bir alan olan 15 Temmuz Şehitler Parkımızın ihalesi Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçekleştirildi. Yüklenici firma ile de sözleşmeler imzalandı. Bu alanda inşallah baharla birlikte çalışmalar başlayacak ve kısa sürede tamamlanacak. Yapılacak çalışmalarla birlikte parkımızda oyun alanlarını arttıracağız, spor aktivite alanları kazandıracağız, ayrıca şelale olarak bilinen suyumuz akmaya başlayacak. Oturma alanları daha konforlu bir hale gelecek, bütün vatandaşlarımızın hoşça vakit geçireceği bir alan oluşturularak yürüyüş, oturma ve spor alanlarıyla daha konforlu ve modern bir yer haline gelecek." Dedi.Başkan Özdoğan gençlere önem verdiklerini de hatırlatarak gençler içinde çalışmalarının olduklarını hatırlatıp göreve geldikleri günden bu güne yapımı devam eden bazı çalışmaları da şöyle sıraladı:

HACILAR KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

" Vizyon projemiz olan Kentsel Dönüşüm Projesi, planlandığı gibi devam ediyor. Proje kapsamında 10 hektarlık bir alanda 600’e yakın bağımsız birimin yıkımını tamamladık. 80 dairelik 90 Metrekarelik yeni bloğumuzun ise kaba inşaatı tamamlandı. 2. etap yeni blokların temelini 2021 yılı içerisinde atacağız."

ÖREN DERE KANALI

"İlçemiz merkezinde yer alan Ören Dere Kanal’ı DSİ tarafından yeniden yapılacak. Yaklaşık Maliyeti 10 Milyon TL olan kanalın 16 Eylül’de yapım ihalesi gerçekleştirilerek, sözleşmesi imzalandı."

HİSARCIK CADDESİ

" Hacılar ile Hisarcık arasındaki yolun genişletilmesi bizim için önem arz ediyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç’ın destekleri ile yaklaşık 4 Milyon 500 Bin TL’ye mal olacak yolumuz Büyükşehir Belediyemiz tarafından alt yapısı ile birlikte genişletiliyor. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor."

HACILAR STADYUMU

"Merhum Hayırseverimiz Fevzi Mercan’ın katkılarıyla yürüttüğümüz Hacılar Stadyumu’nda inşaat çalışmaları tamamlandı. Stadımız kullanıma hazır vaziyette. Stadımızın çevre düzeni, tribünleriyle ve saha düzeniyle tamamlanarak bütün çalışmaları bitmiş durumda. Stadımız Hacılarımıza ve Kayserimize hayırlı olsun. Bu vesile ile Merhum Fevzi Mercan amcamızı da rahmetle yad ediyorum. Burası hem yüksek irtifa kampını kullanacak olan spor camiasına, hem kulübümüze hem de çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacaktır.”

ÇOCUK KÜTÜPHANESİ

"Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi’nde bulunan kütüphaneye ek olarak Kayseri’de ilk defa Çocuk Kütüphanesi ve oyun alanını tamamladık. Çocukların renkli dünyaları düşünülerek tasarlanan kütüphaneyi, beraberindeki ebeveynleri eşliğinde kitap okumanın yanı sıra sanatsal becerilerini ve hayal güçlerini geliştirmek amacıyla resim, oyun, okuma ve masal atölyeleri şeklinde düzenledik."

MANDAM MARKASINI KAZANDIRDIK

"Hürmetçi Mahallesi’nde Hacılar Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Kayseri Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği iş birliği ile yürütülen Hürmetçi Manda Sütü İşleme Tesisi’nin açılışını Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Mustafa Aksu’nun teşrifleri ile yaptık. Burada üretime başladık. Tesisimizde manda sütünden markalı kaymak ve yoğurt üretiyoruz.

GENÇLERE DESTEK OLUYORUZ

"Kültür Merkezimizde düzenlediğimiz kurslarımızda gençlerimiz ve her yaştan 68 vatandaşımıza eğitim kursları verdik. Ayrıca sosyal, kültürel ve eğitim amaçlı 45 program düzenledik. Büyükşehir Belediyemiz tarafından ilçemize kazandırılan Kadın ve Gençlik Merkezinde düzenlen 18 kursta 304 gencimiz yararlanmıştır. Diyanet yayınlarından çeşitli kitaplar hediye ediyoruz." dedi.

Editör: Haber Merkezi