‘Ramazan Sohbetleri’ programına katılan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, önemli açıklamalar yaptı. Günaydın, “Pandemi döneminde çalışma arkadaşlarımız ile birlikte sürecin sağlıklı yürümesi ve Kayseri’nin en az etkilenmesi için her türlü önlemi aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın hayal projesi olarak nitelendirdiği Şehir Hastanelerinin olduğu şehirlerden biriyiz. Pandemi̇ sürecinde biz bütün operasyonları buradan yürüttük, yardım gerekince diğer hastanelerden yardım aldık. Dedik ki, hasta sayısı artabilir, yatak sayısı yetersiz kalabilir, ne yapacağız diye kendimize sorup oturup bunu tartıştık. Bu senaryoların hepsini konuştuk. Biz mevcut yatak kapasitesi 1605 olan hastanemize sayın Başkan Memduh Büyükkılıç ve Erciyes Anadolu Holding’in CEO'su Alparslan beyin desteği ile kendi imkanlarımızla 400 yatak aldık. Buradan kendilerine tekrardan teşekkür ediyorum” diyerek, Kayseri’nin uzun süredir vaka sayılarında tek hanelerde olduğunu, bugünkü vaka sayısının da Kayseri için sadece ‘iki’ olduğunu vurguladı.

“DÜNYADA SİGARAYA BAĞLI AKCİĞER KANSERİNDE 1. SIRADAYIZ”

Kapalı alanlarda sigara içilmemesi hususunda hassasiyeti olduğunu belirten Günaydın, “Kurallar insanların mutluluğu, huzuru için vardır. Biz olayları çok basite alıyoruz. Hep Avrupa'yı örnek gösteriyoruz. 33 yıl önce ben Amerika'dayken sigara konusunda çok büyük hassasiyet vardı. Biz dünya da sigaraya bağlı akciğer kanserinde 1. sıradayız. Biz niye insanlara zarar verelim. Bu kurallar sadece insanların hakkını hukukunu korumak için var. Biz bunun gereğini yapmıyorsak çok büyük vebal altında kalırız. Sigaraya bağlı hastalıklarda insan kaynaklarımızı kaybediyoruz. Sizler bir anket yapın kapalı alanlarda sigara içilmeye karşı mısınız diye ben yaptığım için söylüyorum yüzde 95 güzel bir uygulama diyecektir. Kendi tercihlerini de yasaların gerektirdiği şekilde kullansınlar. Eğer bir şey toplumun yararınaysa onu eleştirenlerin iyi niyetinin olduğunu düşünmem” dedi.

“KAYSERİ’DE ASAYİŞ VE HUZUR KONUSUNDA SIKINTIMIZ YOK”

Bazı kırsal alanlarda artan hırsızlık olaylarının, şehrin her kesiminde varmış gibi gösterilmemesi gerektiğini söyleyen Günaydın,” Kayseri’de asayiş ve huzur konusunda sıkıntımız yok. Biz elbette ki vatandaşımızın can ve mal güvenliği için ekiplerimiz çalışıyor. Bu olayların olmaması için her türlü tedbiri alıyoruz. Örneğin çalınan mallar nerede satılıyor, diye araştırıyoruz. Pandemi döneminde bazı insanlar belirli yerlere kümelendi, oralarda kamera da yok, bunun içinde uğraşıyoruz. Bu kırsal alanlarda sayının artmasıyla vatandaşımız her yer de arttı düşüncesine kapılmasın, emniyetimiz gece gündüz çalışıyorlar. Çok sık yaşadığımız olaylardan biri de meskûn mahallerde silah sıkılması olayı. Biz bu alanlarda silah sıkılmasın diye oturup bunu da tartışıyoruz. Ve bu konuda fikir, düşüncesi olan herkesle de oturup konuşuyoruz” dedi.

“KAYSERİ'DE SON YILLARIN EN BÜYÜK OPERASYONLARINI YAPIYORUZ”

Uyuşturucu ile mücadeleye de değinen Günaydın, geçtiğimiz günlerde uyuşturucuyla mücadele için çalıştay topladığını belirterek,” Isparta’da bir rehabilitasyon merkezi kurduk çocuğu bağımlı olan ailelerin yönettiği bir alan oluşturduk. Her alanda yardımcı olduk, o modelde o çocuklarımız hem tıbbi olarak tedavi oluyorlar hem de tedavi sonrası hayata alıştırıyoruz. Kayseri’de de 2,5 yıldır bu proje için çalışıyoruz. Fakat pandemi nedeniyle ve ihale sebepleriyle bu süreç uzadı, ama bütün projelerimiz hazır. İhale yapıldığı anda temelleri atacağız. Kayseri'de son yılların en büyük operasyonlarını yapıyoruz. Biz amaç olarak bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Ondan önce polisin operasyonları tabii ki çok önemli ama en önemli şey eğitimdir. O yüzden ailelerden tutunda muhtarlara kadar uyuşturucuyla ilgili eğitimler veriyoruz” dedi.

OKULLARDA KAYNAK KİTAP DIŞINDA BAŞKA KİTAP OKUTULMAYACAK’

Okullarda devlet tarafından verilen kitapların yeterli olduğunu, öğretmenlerin, öğrenciler ve velilerden ek kaynak kitap istememesi hakkında da konuşan Günaydın, “Milli Eğitimle ilgili uygulamalarımızın tamamı milli eğitim mevzuatlarına uygun yapılıyor. Kaynak kitap okullarda öğretilmeyecek diye 20 Ağustos 2021 tarihinde milli eğitim bakanlığının yazısı var. Bu benim getirdiğim bir uygulama değil, toplumun yararı ve menfaati için getirilen bir kuraldır. Şu anda biz okullarımızda çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu yardımcı kaynakları veriyoruz ve bunu ilerletmek için de milli eğitim bakanlığımızda çalışıyor. Bu proje sayın Cumhurbaşkanımızın projesidir. İdareci olarak yanlış gördüğümüzde müdahale etmek zorundayız. Sonuç olarak şunu söyleyelim okullarda kaynak kitap dışında başka kitap okutulmayacak” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi