GÜRER’DEN ÇAMARDI ZİYARETİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

CHP Milletvekili Gürer’in bu seferki durağı Çamardı ilçesi oldu. İlce, ilçe yöneticileri ve milletvekili adaylarıyla birlikte Çamardı ziyareti gerçekleştiren CHP Milletvekili Gürer, ilk olarak CHP Çamardı ilçe Başkanlığını ziyaret ederek, Çamardı ilçe Başkanı Tahir Tuncer ve ilçe yöneticileriyle bir araya geldi.

GÜRER, ÇAMARDI’DA ESNAFIN SORUNLARINI DİNLEDİ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve beraberindeki heyet, ilçe esnafı ve sanayi esnafını ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşların ekonomik anlamda yaşadığı sorun ve taleplerini dinledi.

ESNAF PERİŞAN

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e dert yanan ilçe esnafı ve sanayi esnafı, ülkemizde var olan ekonomik kriz ve yüksek enflasyonun etkisini her geçen gün artırdığına dikkat çekerek, “Dün sattığımız ürünün yerine bugün yenisi alamıyoruz. BAĞ-KUR primlerindeki artışlar ve emekliliğe ermede sorunlar yanında dükkân gider artışlar bizi ciddi şekilde mağdur etti. Yüksek enflasyon ve pahalılık ise vatandaşın alım gücünü daralttı. Satışlarında eski tadı kalmadı” diyerek yaşadıkları sorunlara dikkat çektiler.

PAZARCI ESNAFI MALİYETLERDE ARTIŞ BİZİ DE VURDU

Gürer: “Seyyar Satıcılar Sosyal Güvenlik Sistemine Dahil Edilmeli” Gürer: “Seyyar Satıcılar Sosyal Güvenlik Sistemine Dahil Edilmeli”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve beraberindeki heyet daha sonra ilçe pazarında alışveriş için gelen vatandaşlar ve pazarcı esnafının sorun ve taleplerini dinledi. Pazarcı esnafı geçmişle bugünü mukayese etmek mümkün değil, fiyatlar yerinde yüksek olunca vatandaş alabildiği kadar alışveriş yapıyor. Zaruri ihtiyacı kadar alıyor.” Dediler. Vatandaşta marketlerden sonra pazarda fiyatlar düşmüyor. Mevsimsel artan ürün ile ürün düşer beklerimizde artık kalmadı “ diye konuştular.

KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, daha sonra Bademdere köyüne geçerek burada köylüler ve çiftçilerle bir araya geldi, sorunlarını dinledi. Girdi maliyetlerinin artmasından yakının vatandaşlar, “Mazot, gübre, ilaç fiyatları son bir yılda 2 katından fazla arttı. Ancak ürettiğimiz ürünlerin fiyatları aynı oranda artmıyor. Her yıl tarımsal sorunlar katlanarak artıyor. Ne hayvancılık ne de bitkisel üretim yapabiliyoruz” ifadelerini kullandılar. Bademdere ‘de konuşan Gürer”  bankalardan kredi çekmeden ayakta duracak çiftçi kalmadığını söyledi. Çiftçi kredi borcu 363 milyarı açtığını belirten Gürer kanun olmasına karşın Çiftçiye milli gelirin % 1’nin verilmesi gerektiğini ancak kanun çıktığından beri verilmediğini de ifade etti. Gürer” üretmeyen ülkeler sömürge olur.21 yıldır plansız tarım geldi duvara dayandı. Dünyada gıda ürün almadığımız ülke az kaldı. Toprağımız, suyumuz, güneşimiz, çalışkan çiftçimiz var ama yanlış politikalar ile gıda da dışa bağımlıyız.” Diye konuştu.

14 MAYIS ÇOK ÖNEMLİ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer esnafın Pazar yerinde pazarcının, köyde ise üreticinin ekonomik sorunlarla boğuştuğuna vurgu yaptı.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 14 Mayıs seçimi önemine değinerek DEVA, Gelecek, Demokrat ve Saadet Partisi seçimde oy pusulasında yer almayacağını ve bu partili seçmen CHP amblemi altında seçime girdiği için oyların CHP’de birleştirileceğini de söyledi

Genel Başkanımız, Millet ittifakı Cumhurbaşkanı aday Kemal Kılıçdaroğlu. 14 Mayıs Cumhurbaşkanı seçilmesi ile sorunlara çözüm geleceğini ve ülkede. Her kesimin mutlu olacağını ifade etti. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, herkesin sorunlarını çözmeye talibiz” dedi.

KILIÇDAROĞLU GÖNÜLLÜLERİ İLE PAZAR GEZİSİ

Bu arada CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çamardı ilçesinde “Kılıçdaroğlu Gönüllüleri” ile de bir araya geldi. Alan çalışmasına katıldı.

SP’NİN İFTAR YEMEĞİ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, günün sonunda Millet İttifakı partilerden Saadet Partisi Niğde İl Başkanlığında düzenlenen Niğde’de iftar programına katıldı. Gürer, SP Niğde İl Başkanı Nihat Altıparmak’a, SP’nin il ve ilçe yöneticilerine teşekkür etti. Yaptığı konuşmada seçimin önemini anlatıp ittifakın seçim kazanması ile sorunların aşılacağını söyledi.

Gürer gecede Niğde merkezde kafelerde ziyarette bulunup vatandaşın sorunlarını dinlemeye devam etti.