Gürer, Ahilik genelde esnaflarımızın çıraklıktan ustalığa ve iş ahlakına yönelik önemli öğreti ve değerleri içinde barındıran önemli bir kültürel değerimizdir” dedi.

AHİLİK KÜLTÜRÜNDE HAKKANİYET VE PAYLAŞIM VAR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ahilik kültürünün bir eğitim, hoşgörü, hakkaniyet, paylaşım ve liyakati içine alan esnafın mesleki ahlakının işaret fişeği olduğunu belirtti.

BU KÜLTÜRÜ HER DAİM YAŞATMALIYIZ

Ahilik kültürün gelenek ve göreneklerimizin en önemli değerlerinden olduğunu vurgulayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu kültürün devam etmesi gereğine vurgu yaptı. El sanatlarının önemli ölçüde tüketilmesine rağmen esnaflığın farklı biçimleri ile sürdüğünü ve esnafların toplumun önemli kesimi olduğunu belirtti. Kentlerin tarihi zenginliğinde esnafların önemli bir yer tuttuğunu da kaydetti.

EMEK VE ALINTERİNİN YURTSEVERLİK DUYGULARIYLA BİRLEŞMESİ…

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emek ve alın terini yurtseverlik duygularıyla birleştiren esnaf ve meslek kuruluşlarının tarihsel süreçte yüklendiği önemli bir görevinde iyi ahlak, hakkaniyet, süreklilik ve hoşgörü olduğunun da altını çizdi.

Gürer, Ahilik Haftasının ülkemize, Niğde’mize ve bütün insanlığa güzellikler getirmesini temenni ettiğini belirterek, “ Her daim ülkesi ve Niğde’mizi sevip sahiplenerek ekmeğini en zor koşullarda kazanan tüm esnaflarımızı selamlıyorum. İşleri güçleri rast gelsin. Ekonomik krizden ciddi anlamda etkilendiler. Her sabah işyeri kapısını zor koşullarda da olsa açmayı sürdürdüler. Bu vesileyle özellikle küçük esnafımıza daha çok desteğin şart olduğunu da belirtmeliyim” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi