Toplantının açılışında konuşan Dekoyap Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özmen, firmalarının ürün gamı hakkında bilgiler vererek, yaklaşan seçim sonrası sektörde talep artışı yaşanacağını söyledi. NG Kütahya’nın bir ilke imza atarak porselen seramik üretimine başladığını da sözlerine ekleyen Özmen, Türkiye de ilk olarak 160x320 ebatlında üretimine başlanan seramiklerin İtalya pazarında büyük ihtiyaç olduğunu, bu durumun da Türkiye’nin cari açığının kapatılması yönünde büyük fırsatlar doğurduğunu anlattı.

“NG Kütahya Seramik, KURŞUN GEÇİRMEZ SERAMİK ÜRETTİ”

Daha sonra kürsüye gelen NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral ise, 250 yurt içi 110 da yurt dışında olmak üzere toplam 360 mağazayla sektöre katkı sağladıklarını belirtti. “Yaptığınız işlerde kaliteden asla taviz vermeyin” sözleriyle toplantıya katılan inşaat firmalarının yetkililerine tavsiyelerde de bulunan Güral, dünyada ilk olarak kurşun geçirmez seramik ürettiklerini anlattı.

“Her şeyi devlet babadan beklememiz doğru değil”

Sektörde yaşanan ekonomik daralmanın her firmaya özgü kendi finansman modelleri geliştirerek aşılabileceğini dile getiren Güral, şunları söyledi:

İYİ Parti'de Yeni Dönem Başladı İYİ Parti'de Yeni Dönem Başladı

“Yaşadığımız süreçte hesabını iyi yapan firmalar, yapmayanlara nazaran daha avantajlı durumdadır. Sektörde yaşanan ekonomik daralmayı kendi finansman modellerinizle aşabilirsiniz. Her şeyi devlet babadan beklememiz doğru değil. Ekonomiyi canlı tutmamız lazım. Çarklar dönüyor, durdurursak sıkıntı yaşarız.”

Toplantının bitiminde Concept Eva AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vezir Per, NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral ile Dekoyap Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Yelkenoğlu’na ahşap tablo hediye etti.

HABER -  ALİ TÜRKASLAN

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ