AK Parti Kayseri Milletvekili ve Meclis Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Hülya Nergis Atcı, 19 Eylül’de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Güzelköy Mahalle ziyaretinden bir paylaşım yapmıştı. Yaşlı bir erkek ve bir kadınla çektirdiği fotoğrafı paylaşan Atcı, “Güzelköy’lü amcam, ‘Emekli maaşları yüksek, yaşlılara daha az verin’ diyor. Güzel yurdumun güzel insanları var” mesajını paylaştı.
“ABES BİR DURUM YOK” DEMİŞTİ
Sosyal medya paylaşımının haber olması sonrası Atcı’ya emekliler başta olmak üzere muhalefet milletvekilleri ve siyasetçiler tepki gösterdi. Eleştirilen üst üste geldi. Yaygın medya da, Atcı’nın paylaşımını haberleştirdi. Yerel bir televizyon programına telefonla bağlanan Atcı ise, paylaşımıyla ilgili “Ben orada emekli bir amcanın sözlerini naklettim. Paylaşımımda kimseyle dalga geçmedim, ironi yapmadım. Nitekim abeslik bir durum da yok” açıklamasını yaptı.

Milletvekili Hülya Nergis Atcı, tepkilerin ilk günlerinde paylaşımıyla ilgili bir adım atmadı. Tepkilerin artması sonrası Atcı’nın, söz konusu tweetini kaldırdığı görüldü.
Editör: Haber Merkezi