Gürer: “2023’de Hani Ay’a inecektik?” Gürer: “2023’de Hani Ay’a inecektik?”

Ata İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan yüzde 5,24 oy alarak seçim dengesini adeta alt üst etti. Bir süredir Muharrem İnce’ye yapılan yıpratma çalışmalarını benim için kullanıyorlar diyen Oğan seçime bir gün kala sosyal medyadan muhalif kesime böyle seslenmişti;
“Seçimlere bir gün kala konuşmalarımı bağlamından koparıp bize haksız itham ve saldırılarda bulunduğunuza göre seçimlerin ikinci turunda bizim seçmen tabanımızın desteğine ihtiyaç duymayacaksınız sanırım. Şu ana kadar Cehennemin kapılarını kapatacağız” sözü sizin için bir anlam ifade etmiyor sanırım. Eğer biz ikinci tura kalamazsak bizim seçmen tabanını şimdiden küstürerek ikinci turda çok kıymetli olacak Sinan Oğan seçmen tabanını ikna etmeniz gerekmeyecek mi?

Oğan’ın seçim sonrası yaptığı ilk açıklama ise, "En başından beri gözüken o ki seçimler ikinci tura kalacak ve Türk milliyetçileri, Atatürkçüler ikinci turun belirleyeni olacaklar" değerlendirmesinde bulundu.

Oğan 2 milyon 800 binin üzerinde seçmenin oyunu aldı. Bu Ata ittifakının toplam oyundan 1 buçuk milyon fazla. Oğan, ikinci turda Cumhur ya da millet ittifakını destekleyip destekleyemeyeceğini net olarak açıklamadı.