Yamula Barajı’nda Yüzlerce Ölü Balık Kıyıya Vurdu Yamula Barajı’nda Yüzlerce Ölü Balık Kıyıya Vurdu

İncesu Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Anlaşma sonucu belediyede sendika üyesi İmar A.Ş. çalışanlarının maaşlarına yüzde 55 oranında zam yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın da katıldığı sözleşme töreninde Belediye Başkanları konfeti ve alkışlar eşliğinde karşılandı. İncesu Marina Sosyal Tesislerinde yapılan programa Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik ve sendika temsilcileri katıldı. 
Toplu İş Sözleşme töreninde konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Biz her kardeşimizi mesai arkadaşı, birlikte çalıştığımız canımız olarak biliriz. Hizmet İş sendikamızla uyum içerisinde süreci yönetiyoruz. Hem zamanında ücretlerini ve ikramiyelerini ödemek hem de onlara hak ettiği ücretin daha fazlasını verme yönünde bugüne kadar zaman zaman ek sözleşmelerde yapmak suretiyle çalışmalar yürüttük. Ben Hak İşimizin kıymetli genel başkanı Mahmut Arslan başta olmak üzere, Hizmet İş Sendikamızın genel başkanı Halil Kardeşimize, Kayseri’de ki İl Başkanı Serhat Beye ve ekibine teşekkür ediyorum. Uyum içerisinde bu süreci yönetiyoruz, Burada İncesu’muzda çalışan kardeşlerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İncesu demek Kayseri Büyükşehir Belediyesi demek, demek Kayseri Büyükşehir Belediyesi de İncesu demek. Biz 16 ilçe dayanışma içerisinde el ele, gönül gönüle hep beraber bu şehri daha iyi hizmetlerle buluşturma yönünde irade gösteriyoruz. Burada bir başarı var ise, burada huzur ortamı, barış ortamı, kardeşlik ortamı var ise bunu sağlayan hem sendikamız hem de yöneticiler hem de bu emekçi dostlarımız. Ben her şeyden önce bu güzel çalışmayı taçlandıracak yemekle emekçi kardeşlerimizin ağzını taçlandıran başkanımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. 

‘BİZLER İŞÇİNİN EMEKÇİNİN YANINDA OLANLARIZ’

İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek ise, “Bugün Hizmet İş sendikamız ile toplu sözleşmemizi yaptık. İşçilerimizle beraber bu protokolü kutlamak amacıyla yemek tertip edildi. Bugün Belediye Başkanımızın İncesu programı olması sebebiyle Memduh Başkanımızla birlikte işçi, emekçi kardeşlerimizle beraber yemeğimizi yedik. Bizler işçinin emekçinin yanında olanlarız. Onların gayretini gören insanlarız. Her daim elimizden geldiği müddetçe onların yanında olmaya devam edeceğiz. Toplu sözleşmemiz hayırlara vesile olsun diyor, bütün işçi kardeşlerimize bu yaz sezonunda başarılar kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Sözleşme ile işçi maaşlarına ortalama yüzde 48 ile yüzde 50 arasında artış yaşandığını, net maaşın 18 bin lira olduğunu söyleyen Hak İş Konfederasyonu Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, “Bugün Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığımız ile İncesu Belediyesi Personel A.Ş. arasında 1 yıllık süreyle bir toplu iş sözleşmeni imzaladık. Toplu iş sözleşmemiz yürürlük süresi olarak 1 yıl yürürlükte kalacak. Ortalama maaşlarımız da yüzde 48 ile yüzde 50 arasında artış oldu. Arkadaşlarımız 18 bin lira net maaş alacaklar. Bu süreçte bize destek ve katkılarından dolayı İncesu Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Şirket müdürümüze ve yetkili ekibe teşekkür ediyorum. GerÇekten İncesu Belediyesinin mali yapısını ortaya koyarak en iyi sözleşmeyi yapmak için, en iyi ücreti vermek için başkanımız gayret gösterdi. Allah razı olsun, çalışan arkadaşlarımızın yüzleri gülüyor. Hepsine teşekkür ediyorum. Şu anda 16 ilçe belediyesinden sadece İncesu ile anlaşma sağlayabildik. Diğer belediyelerle de görüşmelerimiz devam ediyor. Yürürlükte olan sözleşmelerimiz var yeni imzalayacağımız sözleşmeler var ama olumsuz bir şey yok başkanlarımız sağ olsun çalışan arkadaşlarımızın geçinebileceği bir rakam almak için bütçeyi gerçekten zorluyorlar. Bizde arkadaşlarımızın yüzünü güldürecek, bizim de tatmin olacağımız bir ücret almak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şu ana kadar yapmış olduğumuzu toplu iş sözleşmeleri yine Büyükşehir Belediyesinin en büyük iştiraki olan KAYMEK A.Ş.’de 2500 çalışanı ilgilendiren sözleşmeyi, dün itibariyle imza altına aldık. Melikgazi ve Kocasinan belediyesinde de yine imza altına aldık. İnşallah onunla ilgili de bir imza töreni yapıp arkadaşlarımızın mutluluklarını tüm kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.