CHP Milletvekili Genç: “TMO’yu tekrar görevini yapmaya davet ediyoruz” CHP Milletvekili Genç: “TMO’yu tekrar görevini yapmaya davet ediyoruz”

Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR birlikteliğiyle Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın açılışı gerçekleşti. İstihdam Fuarı’nın açılışına Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Abidin Özkaya ve sanayiciler katıldı.

İstihdam Fuar’ına katılan firmalardan biri de Anadolu Boru oldu. Fuar’a dair değerlendirmelerde bulunan Anadolu Boru İnsan Kaynakları Şefi Mehmet Bulut, insanların artık rahat iş arayışında olduğunu belirterek: “Fuar aslında iyi başladı, gelen çok başvuru var, inşallah daha da artar. Çok gelen oluyor ama bakıp geçen çok oluyor, insanlar artık kolay iş arıyor. Vardiyalı olmayan, hafta sonu tatil olan, parası çok olan bir iş arıyorlar arayışları bu şekilde oluyor. Ama işe hakikaten ihtiyacı olanlara pek rastlamıyoruz. Genelde gençler, elinden iş gelmeyenler ve hatta okuma yazması olmayan birkaç kişi bile geldi. Bu devirde bile maalesef bunlar var. İşe alıp çalıştırabileceğim birkaç kişi aldım. Burada bayağı fazla firma var. Genelde elemanlar kolay iş arıyor, masa başı iş arıyor, az çalışayım ama fazla maaş alayım istiyor. Mesleki personel bulmak çok zor, kaynakçı, tornacı, forklift operatörü bulamıyoruz. Firmalar arası geçişler oluyor daha fazla maaş verene gitmek isteyenler oluyor, hali hazırda çalışanlardan da gelen oldu” şeklinde konuştu.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ