DEM Parti'nin Başak Demirtaş kararı İstanbul'da seçim öncesi kartları adeta yeniden dağıttı. Demirtaş'ın olası adaylığına göre hazırlanan senaryoların hepsi değişirken, seçim hesapları yeniden yapılmaya başlandı. Kulislerde "DEM Parti İstanbul'da ne kadar oy alır?" sorusunun yanıtının kilit bir konuma gelmeye başladığı konuşulurken, gözler CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti adayı Murat Kurum arasındaki yarışa çevrildi. Başak Demirtaş'ın aday olmama kararının hangi tarafa ne kadar etki yapacağı merak edilirken, oy oranlarının paylaşıldığı son seçim anketi de dikkat çekti. Peki, muhalefet cephesinin ayrı ayrı adaylarla seçime gireceği İstanbul'da CHP, AK Parti, İYİ Parti, YRP, DEM Parti, Saadet Partisi, Zafer Partisi ve Memleket Partisi'nin oy oranları nasıl? İşte detaylar...

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul seçimlerinde aday olmak istediğini açıklaması günlerdir konuşulurken, bir haftadır yapılan hesaplar dün tamamen değişti. Başak Demirtaş ve DEM Parti İstanbul'da başka bir ismin adaylığı konusunda anlaşıldığı konusunda açıklama yaptı.

Başak Demirtaş'ın olası adaylığı üzerinden yapılan hesaplar bir anda değişmiş oldu. Bu kez Demirtaş'ın aday olmama kararının İstanbul seçimlerine nasıl bir etki edeceği tartışılırken, DEM Parti'nin alacağı oy oranı şimdiden merak konusu oldu.

İstanbul seçim anketleri ve partilerin oy oranları yakından takip edilirken, SONAR Araştırma'nın yapmış olduğu anket gündem oldu. DEM Parti'nin Başak Demirtaş'ı aday göstermesi ihtimali üzerine yapılan anket çalışmasında oy oranları dikkat çekti.

İSTANBUL'DA SON SEÇİM ANKETİ! BAŞAK DEMİRTAŞ ADAY OLSAYDI...

İSTANBUL'DA SON SEÇİM ANKETİ! BAŞAK DEMİRTAŞ ADAY OLSAYDI...

CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 41.1

Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum yüzde 40.6,

DEM Parti adayı Başak Demirtaş yüzde 6.5

İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu yüzde 4.3

Yeniden Refah Partisi adayı 2.1

Genç Avukatların 23 Nisan Sosyal Sorumluluk Projesi Genç Avukatların 23 Nisan Sosyal Sorumluluk Projesi

Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu yüzde 1.3

Memleket Partisi adayı Mehmet Sevigen yüzde 0.6

Saadet Partisi adayı Birol Aydın yüzde 0.5

DEMİRTAŞ'IN ADAY OLMAMASIYLA OY ORANLARI NASIL DEĞİŞECEK?

 DEMİRTAŞ'IN ADAY OLMAMASIYLA OY ORANLARI NASIL DEĞİŞECEK?

Sözcü Gazetesi'nden Aytunç Erkin, bugünkü yazısında SONAR Araştırma'nın anket sonuçlarını hatırlatarak, Başak Demirtaş'ın aday olmama kararı sonrası ortaya çıkacak oy oranlarıyla ilgili dikkat çeken bir detayı paylaştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimlerle konuştuğunu belirten Erkin, "Başak Demirtaş’ın adaylığı diğer adaylıklardan farklı. Duygusal bir durum var ortada. Bir anket yaptırdık. Orada Başak Hanım da var. Yüzde 2 gibi bir farkla İmamoğlu önde. Başak Demirtaş da yüzde 7 çıkmış. Biz oralardan alırız, daha toparlanır. Şunu söyleyebilirim: Yüzde 7 yüksek. Normal aday çıkarsa 3.5.- 4’te kalırdı. Başak Hanım’ı da yüzde 3’lere çekmek gerekiyor." dediklerini aktardı.

Demirtaş'ın aday olmama kararı sonrası bu açıklamaların daha da önemli olduğuna dikkat çeken Erkin, "İmamamoğlu'na yakın isimlerin 'DEM Parti normal aday çıkarsa 3,5-4'lerde kalır' cümlesi daha da anlam kazandı" ifadelerini kullandı.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ