Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem TBMM Milletvekilliği Seçimleri, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak. Siyasi partilerde ise aday adaylığı başvuru heyecanı yaşanıyor. Kayserili İş İnsanı Sedat Kılınç da İYİ Parti Kayseri Milletvekili aday adaylığına başvuruda bulundu. Kayserili insanların yardımseverlik konusunda özverili davrandığını dile getiren Kılınç;  “Aziz milletime seslenmek istiyorum, sevgili hemşerilerim Kayseri insanı vefakâr, mücadeleci, zeki, cesur ve iyilikte yarışmayı kendine vazife edinen vatanı ve milleti için her türlü fedakarlığı yapan gözünü kırpmadan ölüme giden Anadolu’nun yiğit insanlarıdır. Anadolu halkının kahramanlarını unutmak da mümkün değildir. Kurtuluş savasında Çanakkale’de, Sakarya’da destanlar yazmış tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Kayseri ve diğer Anadolu şehirleri; Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Sivas Yozgat, Ağrı, Kars Erzurum binlerce şehit vermiş ve bütün dünyaya adını yazdırmıştır. Kayseri lisesinin son sınıf öğrencilerinin tamamı şehit olmuştu, Lise öğrencilerinin gönüllü olarak katıldığı Çanakkale savaşında hepimizin bildiği üzere o yıl mezun vermemiştir. Çanakkale geçilmezi tüm dünyaya gösteren Kayseri lisesinden özellikle bahsetmek istedim. Biz Kayserililer böyle bir milletiz vatanı için gözünü kırpmadan canını feda edecek bir şehiriz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi anıyorum mekânları cennet olsun” dedi.

"KAYSERİ HALKI HAK ETTİĞİ DEĞERİ ALMAMIŞTIR"

Kayseri’de yatırımların geri planda tutulduğunu dile getiren Kılınç, “Kayseri halkı mevcut hükümettin yatırımlarından muaf tutulmuştur” diyerek şu ifadelerde bulundu; “Kayseri, devleti ve milleti için her zaman mücadele etmiş vatansever bir memlekettir. Kayseri insanı hayırseverlikte Türkiye’ye örnek olan bir millettir. Bu vefakâr Kayseri halkı üzülerek söylüyorum, hak ettiği değeri almamış, kaderine terk edilmiştir, mevcut hükümetin yatırımlardan muaf tutulmuştur. Bunları birkaç örnekle anlatmak istiyorum özellikle otoyollar konusunda Kayseri halkı da oldukça şikâyetçi Kayseri’den Ankara’ya, Kahramanmaraş’a, Malatya’ya, Mersin’e giden bir otoyol yok. Yani Kayseri bu yatırımdan mahrum bırakılmış durumdadır. Kayseri kalkınma öncelikli olan iller arasında da görünmemektedir. Hızlı tren konusunu da birçok siyasetçimiz dile getirdi elbette, bu ülkenin katma değeri olan şehrinden muaf tutulması ardından verilen birçok sözün yerine getirilmemesini dile getirmek isterim. Tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi bu konuyu farklı platformlarda da dile getirmiştim, Kayseri önemli bir tarım şehridir ama destek ve teşvik noktasında muaf tutulmuştur. Kayseri Havaalanı’na yeni bir bina yapılıyor aslında küçük değişikliklerle onarılan ‘askeri havaalanı’ Kayseri gibi bir şehre yakışmayan bir havaalanıdır. Biliyorsunuz büyük bir deprem yaşadık 11 ilimiz etkilendi Kayseri’de bunlardan birisidir. Tüm ülkemize geçmiş olsun ölülerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifa, geride kalan insanlarımıza da sabır dilerim. Kayseri’de depremden etkilendi ve bizde birçok noktadan çağrı yaptık. İnsanlar evlerine giremiyor Kahramanmaraş’ta ki depremi çok şiddetli hissettiğimiz gibi Kayseri’de de meydana gelen depremleri yaşadık. Bu noktada vatandaşımızın en azından bu deprem sürecinde konteynerlar, çadır kentler gibi daha sağlıklı bir ortamda yaşamasını sağlamak mevcut hükümetin görevidir” dedi.

"İNSANLAR KENDİ AİLESİNDEN BİR İNSANI SADECE SİYASİ GÖRÜŞÜ İÇİN HAİN İLAN EDER OLDU"

İYİ Parti Politikalarına da değinen Kılınç şu ifadelerde bulundu; “Genel başkanımız Sn. Meral Akşener ve ülkemizin İYİ Parti ailesi içerisinde bulunan bütün teşkilat mensupları şunları istiyor. Hukukun üstünlüğünün yeniden sağlanması, devlet kurumlarının liyakatli, ehemmiyetli kadroları ülkemizin refah ve yaşam kalitesinin artmasını halkımızın talep ve beklentilerinin ve ihtiyaçlarının doğru şekilde karşılanmasını ve ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasını istiyoruz. Genel başkanımızın da tüm iyi parti teşkilatlarının da siyasete giriş amacı budur. Hepimiz burada yaşıyoruz sorunların sıkıntıların farkındayız geldiğimiz noktada gençlerimizin yüzleri gülmez oldu insanlarımızın geleceğe umutla baktığı dönemler çok geride kaldı.  Kutuplaşma çok üst seviyede insanlar kendi ailesinden bir insanı sadece siyasi görüşü için hain ilan eder oldu. Mevcut iktidarın oy almak için yürüttüğü politikalar bu sonuçları doğurdu. Biz iyi parti ve millet ittifakı olarak amacımız ve hedefimiz ülkemizin bu kutuplaşmasına engel olmak. Yeniden tek millet olmak Doğu, Batı, Kuzey, Güney, Türk, Kürt, Çerkez, Laz olmadan millet bakış açısı sağlayabilmek. İnsanların ekonomik seviyesinin daha yüksek olduğu, geçim kaygısını unuttuğu evine gıda alışverişi yapmanın lüks olmadığı ve hak ettiğimiz seviyeye gelmektir. Bugün 28. Dönem İYİ Parti milletvekili Aday adayı olarak bunları sizlerle paylaşmak istedim aydınlık günler bizi bekliyor, hep birlikte aydınlık geleceği inşa edeceğiz” dedi.